Kom på skærmen med Harry Potter

Er den magisk eller er det bare en blå bog? Vi anmelder Wonderbook: Book of Spells

Det er ikke hver dag man bliver bedt om at anmelde en helt ny måde at spille computerspil på. Eller rettere, det lover reklamerne for Wonderbook: Book of Spells. Men hellere et brudt løfte end slet ikke noget løfte.

Hvad er Wonderbook? Er det virkelig en revolution indenfor gaming?

Det er en blå bog på 12 sider med geometriske mønstre i. Bogen placeres foran TV skærmen og dit Playstation Eye kamera. På skærmen kan du dig selv sidde i din stue med bogen foran dig og en Playstation Move i hånden.

Forskellen på virkeligheden og billedet på skærmen er bare, at derinde bliver den blå bog med de geometriske mønstre til levende billeder og tekst der på magisk vis springer op fra bogens sider og spreder sig ud i din stue.

Se også: Video med væsnerne fra Book of Spells

AR teknologien fungerer fint rent teknisk og den understreger styrken i Sony's Playstation Move system over for eksempel Kinect. Der skal meget til at skabe problemer med forbindelsen mellem Eye kameraet, bogen og dig.

I eet af spillets første sekvenser skal man fjerne støv fra bogens forside og det foregår, og her smiler man uværgeligt, ved at stryge hånden over bogen.

Synet af tryllestaven i hånden er også et skønt syn første gang man ser det, ligesom man sagtens kan løfte bogen op fra gulvet og flytte rundt på den uden at illusionen brydes. I nogle af minispillene skal man udføre trylleri på nogle kopper der står på bogen; en fin detalje er, at hvis man løfter den op og tilter den lidt, glider kopperne ned fra bogen og ryger på gulvet. Den slags skaber en ægte forundring i de første minutter med Wonderbook.

Book of Spells er det første spil til den og som man nok har gættet foregår det i Harry Potter universet. Du er ny elev på Hogwarts og du har fået særlig tilladelse til at låne en bestemt, meget sjælden, bog i biblioteket: Miranda Goshawk's bog om trylleformularer.

Se også: Flere billeder fra Book of Spells

Selve spillet er ikke kompliceret. Det er inddelt i fem kapitler. I hvert kapitel lærer spilleren fire trylleformularer. De skal læres ved at udtale formularens navn højt og bevæge tryllestaven i et bestemt mønster.

Undervejs fortælles der små historier om trylleformularernes oprindelse og historie. Når man har lært dem er der en lille prøve der skal bestås og i slutningen af hvert kapitel er der en kapitel-prøve hvor man skal bruge alle fire formularer i en slags scenario hvor fortælleren fortæller dig alt hvad du skal gøre ned i mindste detalje.

Kapitlerne minder om hinanden rent strukturelt og man finder hurtigt ud af at der kun er to grund formularer: en hvor man svinger staven mod noget, og en anden hvor man skal løfte eller manipulere ting. På den måde er spillet, for en voksen, repetitivt og kedeligt. Det er faktisk først i spillets sidste kapitel, at der sker noget: under forsvaret af en landsby får man endelig lov til at kaste Patronus trylleformularen mod nogle Dementorer, men selv her er det som om spillet stopper et eller andet sted før det bliver rigtig sjovt.

Læs også: Mere om teknologien bag Wonderbook

Den samme mangel på ambition finder man over hele spillet. Ved spillets starts skal man vælge hus, Gryffindor, Slytherin etc., men de points man optjener undervejs betyder ingenting. De er ligegyldige. De små trofæer man får i løbet af spillet er også ligegyldige - det er visuelle dimser der ikke kan manipuleres eller bruges til noget.

I det hele taget er Book of Spells mærket af, at der ikke er nogen bærende historie i det på trods af dets rige ophav. Det er simpelthen en samling anekdoter der er sat sammen som perler på en snor. Som Harry Potter fan sukker man hele tiden efter mystik, intriger, gåder der skal løses, men de kommer aldrig. Noterne i bogen er bare... noter.

Men det er alligevel svært at vurdere hvor slemt det egentlig står til med Book of Spells. Målgruppen er ikke voksne mænd med anormal svaghed for Gary Grigsby, men børn i 7-10 års alderen og de er, må man sige, rigtig godt underholdt hele vejen igennem. Direkte adspurgt vurderer min datter og hendes fætter, de er henholdsvis 9 og 7 år, at Book of Spells som sjovere end titler som DanceStar Party Hits, Just Dance og Mario Kart hvilket siger mig, at man nok ikke skal være for fordømmende overfor det (lidt for) simple gameplay i spillet.

Læs også: Black Ops 2 næsten mest populære spil nogensinde

Jo, ambitionerne er sat lovlig lavt i book of Spells, men teknikken fungerer, artwork'et er smukt, der er dansk tale af høj kvalitet og børn der insisterer på, at det er bedre end skiveskåret brød.

Hvordan kan man argumentere mod det og hvorfor skulle man? Lad os bare håbe at de næste spil til Wonderbook bliver lidt sjovere at anmelde.

De har lovet dinosaurer. Det kan umuligt gå galt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen