Crusader Kings: Kongens dagbog

En Crusader Kings II historie om familiekvaler i det nordlige Spanien

(Foto: Eurogamer.dk)
(Foto: Eurogamer.dk)

Nu hvor jeg er nået til afslutningen på mit syndige liv, gammel og grå som verden selv, erkender jeg, at sandheden, inden vi endelig skuer den, aldrig afsløres på en gang, men i fragmenter. Jeg har meget at være taknemmelig over og meget der kan gøre mig trist. I min tid er Léon blevet udvidet på bekostning af Castilien, og når min søn Diego overtager det, står vi stærkere, end vi gjorde for halvtreds år siden, da jeg blev kronet.

Læs anmeldelse af spillet her - Crusader Kings II

Ja, det er fint. Meget fint. Men der har også været megen sorg. Min første kone var Beatrix. Hun var en del ældre end mig, men måske var det netop hendes alder og hendes erfaring, der gjorde hende så værdifuld for en ung konge. Jeg giftede mig med hende, fordi hendes far var magtfuld. Men Beatrix og jeg fandt kærligheden sammen, og når jeg tænker tilbage, er det måske nok den eneste kvinde, jeg har elsket. Hendes alder til trods gav hun mig en smuk datter, Hannah. Men det blev kun til et enkelt barn. Adskillige år senere, og vi prøvede ellers, Gud ved at vi prøvede, blev det efterhånden klart for alle, at Beatrix ikke ville få flere børn.

Dødssynd – Vrede

Uroen omkring mig voksede og voksede. Min storesøster, Urraca, som dengang var grevinde af Zamora, plottede imod mig. Selvom det ikke var min skyld, det var vores faders beslutning, følte hun sig forbigået som dronning af Léon. Hun var dygtig, var hun, og hun udnyttede vasallernes utilfredshed med Hannah. Hvordan skulle en pige kunne styre et kongerige? Situationen var efterhånden så tilspidset, at åbent oprør truede fra alle sider.

Jeg var kun femogtyve. Jeg kunne påstå, at min hånd blev ført, men i sidste ende var det min beslutning. Beatrix måtte væk. Hun var 49, da hun døde i en tragisk ulykke. Hendes død tog hårdt på både Hannah og mig. Barnet har fået et svært sind med et voldsomt temperament, og så nægter hun - det må være guds straf for hvad jeg gjorde ved hendes mor - at ligge med mænd. Nej, vores forhold er ikke det bedste, og det blev ikke bedre, da jeg måtte tvinge hende til at gifte sig med hendes fætter Ramiro, kongen af Aragon, og vores nærmeste nabo. Det var for familiens bedste.

Dødssynd – Misundelse

Efter Beatrix død, fandt jeg en 17-årig pige af ubetydelig byrd og giftede mig med hende. Selvom der ikke var kærlighed mellem os, gav hun mig endnu en datter, så en søn, en datter og en søn. Min førstefødte søn, Alfonso, voksede op og blev lyset i mit liv og en uudtømmelig kilde til stolthed. Jeg underviste ham selv, og jeg glædedes hver dag ved at se, hvor dygtig han var. Da han blev seksten, gjorde jeg ham til hertug af Castilien og greve af Soria.

Dødssynd – Dovenskab

Men i dag er jeg alene, som den dag jeg blev født. Mine børn har forladt mig og min kone, ja min kone… År var gået, og min kone, der engang var ung, havde mistet gløden i øjnene. Jeg var nødt til at tage en elskerinde. Hvorfor ikke? Jeg er konge, og det er min ret. Elskerinden blev gravid og fik en datter der lignede mig. For familiens skyld fornægte hende, men min elskede kone gennem så mange år fandt ud af den miserable affære og prøvede, i hendes forsvar skal det siges, at hun var vanvittig af jalousi, at myrde mig. Alfonso, min kære søn, Gud være med ham, fandt ud af det og afslørede moderens usle plot. Jeg advarede hende, men hun ville ikke høre og til sidst, for at få arbejdsro, satte jeg hende under husarrest.

Dødssynd: Grådighed

Alt det var dog småting i forhold til den tragedie, der lige har ramt os, og som jeg i skrivende stund ikke ved, om vi kan rejse os fra. Min førstefødte søn er kommet af dage. Det kære barn blev kun atten år gammel, og han blev myrdet af min elskerindes hanrej af en mand for at have afsløret affæren. Livet er uretfærdigt, og straffen udmåles i sandhed af en blind mand.

Se de andre dødssynder her

Så nu er det hele op til Diego, min sidste søn, men han er kun otte, og mit helbred svigter mig… elskerinden, det sataniske kvindemenneske, har givet mig syfilis.

Vil Gud give mig tid til at gøre mit værk færdig, før han tager mig?

1 af 2 (Foto: Eurogamer.dk)
2 af 2 (Foto: Eurogamer.dk)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen