Flyv din egen Vietnam-helikopter

Den er gammel, den er sej og den elsker napalm om morgenen

Som man måske har lagt mærke til, har vi en faible for flysimulatorer og helt specielt for dem, der bliver lavet af Eagle Dynamics i deres Digital Combat Simulators (DCS) serie.

Det er altid en 'manden mod bjerget-oplevelse' at mestre en ægte flysimulator med regler, der skal læres, indstilling af obskure grafikparametre, uklare HOTAS (aka. joystick) indstillinger og manualer, der er så tykke, at de får nørdens anæmiske biceps til at sitre, når han bærer rundt på dem.

Læs også: Tag med i cockpittet på en A-10 over Kaukasus

Hvis andre flysimulatorer er bjerge, der skal bestiges, så er simulatorer i DCS-serien lodrette klippevægge. For eksempel er simulationen af A-10C-flyveren en kommerciel version af en træningssimulator for amerikanske A10 piloter. For os almindelige mennesker betyder det, at oplevelsen af at flyve en A10 aldrig har været mere virkelig, men også at det tager lang tid at forstå og huske alle systemerne i disse fuldblodssimulatorer.

De står bag produkter som A-10C, Mustang P-51 og en simulation af en russisk kamphelikopter, Ka-50 Black Shark.

Læs også: Se A-10 pilot bombardere mål på jorden

Eagle Dynamics speciale er at lave simulatorer, der helt ned til sidste knap i cockpittet simulerer, hvordan det rigtige fly fungerer. Manualerne til deres 'spil', man tøver med at bruge ordet om den slags softwareprodukter, er tommetykke bøger, som det tager uger at nå til bunds i. Men det stopper ikke der. Flyverne optræder i en verden, der grafisk og fysisk genskaber alle aspekter af moderne krig. Efter at man har brugt oceaner af tid på at lære at flyve en A-10'er, kan man begynde på at bruge maskinen, som den er tiltænkt: Anti-terror, anti-tank, nærstøtte af infanterienheder og specialstyrker.

Læs også: Hør om en fyr der har tabt 250 slagsmål: Podcast om gaming

I nat tikkede der en pressemeddelelse ind om, at de kommer med en ny simulator inden årets udgang: DCS: UH-1H Huey, en Vietnam-æra-helikopter som man kender fra utallige film.

Helikopteren bliver gengivet i samme høje (maniske) detaljegrad som de andre fly i DCS serien.

For mere information gå ind på www.digitalcombatsimulator.com.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen