iPhone er fremtidens spilkonsol

iPhone/iTouch sælger bedre, har billigere spil og nu er også kvaliteten ved at komme efter Nintendo DS og Sony PSP

Apples iPhone/iTouch har solgt bedre end både Nintendo DS og Sony PSP i de første ti uger af de respektive genstandes levetid. Så kundegrundlaget er i hvert fald i orden.

På spilprisen er Apple også overlegne. Eksempelvis får du 'Championship Manager 2010' til 30 kroner og 'FIFA 10' til 42 kroner. Sidstnævnte koster 300-400 kroner til PSP.

Kvaliteten halter stadig
Knasten er selvfølgelig kvaliteten/dybden i spillene. En knast som spiludviklerne så småt er ved at få fjernet. Og Poltikens spilanmelder, Thomas Vigild, er da også så småt ved at komme i tvivl om, hvilken platform han skal vælge til eksempelvis spil som 'FIFA 10.'

- Hvorfor fanden skal jeg betale 200 kroner for for at købe det som DS-spil. Det er virkelig dyrt, som han udtrykker det.

Apple på rette vej
Og han ser store fremskridt i kvaliteten af iPhone-spil.

- Det virker som om, der er noget kvalitet, der bobler, men det skal lige lidt længere frem, før vi virkelig kan se iPhonen adskille sig fra de etablerede spilkonsoller, siger Thomas Vigild, som mener, at telefonen på sigt godt kan blande sig i konsolkrigen.

Nintendo vs. Apple
- Personligt vil jeg helst spille det på en Nintendo DS, for jeg synes, at spillene er bedst der. PSP'en halter stadig bagefter for mig at se, så det bliver nok mellem Apple og Nintendo, at den store kamp kommer til at ligge.

Analytikere har tidligere vurderet, at det mobile og håndholdte spilmarked i 2014 vil omsætte for 60 milliarder på verdensplan, hvoraf Apple vil sidde på 24 procent af markedet.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere