Zune er langt fra danskerne

Videotjenesten på Xbox 360 er endelig nået til Danmark, men er endnu ikke tilpasset markedet

Cirka 300 udenlandske film og ingen danske må vi nøjes med i starten på den nye Videotjeneste på Xbox 360.(Foto: Skærmbillede fra Zune.net)
Cirka 300 udenlandske film og ingen danske må vi nøjes med i starten på den nye Videotjeneste på Xbox 360.(Foto: Skærmbillede fra Zune.net)

Videotjenesten, der ankom til Xbox 360 i går, lyder lovende. Med minimum en 6 MB internetopkobling er filmen i 1080p HD-kvalitet i gang på fire sekunder uden problemer. Du kan endda samle op til syv venner hvor i sidder hvert jeres sted og ser den samme film i en virtuel biograf, mens i chatter og kaster virtuelle popcorn efter hinanden.

En lejet film fungerer i 24 timer, og ved netnedbrud er du sikret gratis adgang til filmen en anden dag. Lejeprisen bliver mellem 25 og 35 kroner for premierefilm og mellem 10 og 20 kroner for bagkataloget. I alt er omkring 300 film til rådighed fra starten - et tal Microsoft forventer vil stige kraftigt på kort tid.

Det fortalte Microsofts danske Marketing Manager for Entertainment and Devices Division, Steffen Lundgren Kristensen, i går under en præsentation i København af den nye Xbox-opdatering.

Endnu intet dansk
Desværre er der endnu ingen danske titler i filmkataloget, ligesom det ikke er muligt at få danske undertekster på de lejede eller købte film.

- Vi stod og skulle vælge imellem at få Zune i Danmark på samme tid som syv andre europæiske lande eller vente på at vi fik rettigheder til undertekster på plads. Vi valgte det første, sagde Steffen Lundgren Kristensen, som lovede at der blev arbejdet på højtryk på både at skaffe danske film og undertekster.

Hvad med tv-serier?
Også programmer og serier fra tv er en fremtidig mulighed. Eksempelvis har Microsoft i Norge en aftale med TV2 Norges Sumo-kanal, som minder om danske TV2's Sputnik.

- Man kunne sagtens forestille sig, det samme sker her, sagde Steffen Lundgren Kristensen uden at ville uddybe.

Som nævnt i går her på siden indeholder Xbox-opdateringen også Facebook og Twitter-funktioner designet til Xbox-brugerfladen. Det betyder bl.a. at du fremover nemt kan finde Xbox Live bekendte blandt venner på de sociale netværk.

Det er nu også muligt at streame din egen musik på din Windows-baserede PC via din Xbox - det kræver dog en trådløs modtager.

Se frem til en fyldig anmeldelse af den nye Xbox-opdatering her på siden en af de nærmeste dage.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere