Spilfirmaer slås over zombie-plagiat

Produceren bag DayZ begræder konkurrenternes valg af navn til deres spil, som han mener ligger for tæt op ad hans

DayZ startede som mod til Arma2 og WarZ var et kontroversielt 'me too'-produkt.
DayZ startede som mod til Arma2 og WarZ var et kontroversielt 'me too'-produkt.

Hele balladen om zombiespillet The War Z, der har fået på munden for at levere mindre end lovet og at ligne DayZ mere, end sømmeligt var, har ikke kun skabt problemer for holdet bag. Også hos udviklerne af det konkurrerende DayZ, Bohemia Interactive, flød der vraggods ind over på baggrund af kontroversen.

Det fortæller DayZ's ledende udvikler, Dean Hall, der blev personligt fornærmet af The War Z's mange ligheder. Han måtte også lide på det professionelle plan, da folk ikke kunne kende forskel på de to navne. Halls kommentarer dukkede op på Reddit, hvor Hall forklarede om sine følelser og tanker om zombiespillet.

Læs mere om DayZ her

- Jeg er vred på The War Z. Meget vred. På et personligt plan er jeg også meget såret, for enhver kan se, at navnene er fuldstændig ens. Selvom den gennemsnitlige gamer kan kende forskel, så er der mange, der ikke kan. Jeg har familiemedlemmer, som ikke kunne se forskel på de to spil og konfronterede mig med, at jeg skulle have opført mig uetisk, udtaler han.

I modsætning til DayZ, der fik store roser for sin postapokalyptiske zombieverden, var modtagelsen af The War Z en helt andet. Spillet blev kritiseret for ikke at have det materiale, der blev beskrevet i salgsopstillingen, og derudover krævede The War Z talrige mikrotransaktioner for at give spilleren adgang til selv basale funktioner. Siden blev det trukket tilbage fra Steam, da Valve måtte intervenere på brugernes vegne.

Læs Eurogamers hårde The War Z-anmeldelse

Dean Hall og resten af Bohemia Interactive arbejder i øjeblikket på en selvstændig udgave af DayZ. I starten var spillet blot en tilføjelse til ArmA 2, men med den store succes har holdet fået adgang til mere tid og flere ressourcer til at skabe en stor spiloplevelse i zombieuniverset.

0 kommentarer
Vis kommentarer