Disney-konkurrent til Skylanders på vej

Konceptet i nyt Disney-spil er præcis som Skylanders: Køb et spil, køb en masse figurer og lås op for endnu mere stads...

Ligheden med Activisions Skylander univers er umiskendelig, men kender vi Disney ret skal satsningen nok lykkes.
Ligheden med Activisions Skylander univers er umiskendelig, men kender vi Disney ret skal satsningen nok lykkes.

Der er gode penge i Activisions Skylanders-dille, og dem vil Disney nu forsøge at få en bid af. Et nyt spilprojekt ved navn 'Disney Infinity' er netop blevet vist frem som en direkte konkurrent til Skylanders. Der er tale om et langvarigt projekt, der på sigt skal gøre Infinity til et selvstændigt Disney-brand med egen multiplatformserie og tilhørende merchandise.

Ambitionerne for 'Disney Infinity' er ret overvældende, men selve grundmekanikken er meget lig Skylanders. Det bygger på virkelige actionfigurer, som man tilslutter en spillekonsol og lader åbne op for spilbart materiale. Hver spilbar figur er baseret på en actionfigur, som skal sluttes til en indgangsport i de forskellige konsoller. Man kan slutte et bestemt antal figurer til spillet, og ud fra hvilken sammensætning af Disney-temaer man vælger, åbnes der op for forskellige verdener kaldet 'Play Sets'.

Læs også: Ups - få afhugget kvindekrop med dit spil

Eksempelvis er der ét tema med The Incredibles og ét med Pirates of the Caribbean, som du kan åbne, hvis du hhv. ejer Mr. Incredible eller Jack Sparrow. I førstnævnte tilfælde er det et beat-em-up-spil, mens piratspillet er mere adventureorienteret.

For at lokke børnene til, bliver der i første omgang sat 'starter-packs' til salg med en blandet sammensætning af figurer, der senere kan udvides indenfor specifikke områder med mere specielle køb.

Få et gratis spil om ugen hos Playstation Mobile her

Til trods for at spillene er forskellige, er der dog nogle fællestræk. De har alle multiplayer for op til fire spillere og mange onlinefunktioner. Man kan også præge hvert spil med separat tilbehør for at skabe f.eks. sit eget piratland.

Jo mere man spiller hvert enkelt Play Set, jo flere komponenter får man til et helt trejde system - Toy Box - hvor man kan skabe en helt unik verden på en LittleBigPlanet- og LEGO-agtig måde. Som spiller kan man besøge andres Toy Boxes og se, hvad de har bygget.

Arbejdet med Disney Infinity har været i gang i lang tid, så spillet forventes allerede at udkomme til juni til X360, PS3, Wii U, Wii og 3DS. Der kommer også mobile versioner, men der er ikke sat navn på platforme endnu.

Se video med Disneys nye figurer i aktion her

0 kommentarer
Vis kommentarer