Spiludviklere anholdt for spionage på græsk ferieø

Nu risikerer de 20 års fængsel

(Screenshot fra spillet)
(Screenshot fra spillet)

To designere fra af den tjekkiske spiludvikler Bohemia Interactive er blevet anholdt og anklaget for spionage mod Grækenland. Det bekræfter Bohemias chef Marek Spanek sent i aftes.

Preview af Arma III

De to tjekkiske udviklere, hvis navne ikke er oplyst, tog billeder af græske militærinstallationer på øen Lemnos, da de blev anholdt. De havde ikke fået tilladelse til at tage billederne, der skulle bruges til et tredje kapitel af det realistisk betonede krigsspil ArmA, som foregår på den fiktive, græsk inspirerede ø Stratis.

Spanel understreger, at Bohemia aldrig har gjort brug af andet end offentlig tilgængelig information i skabelsen af deres virtuelle landskaber, soldater og materiel.

Se Arma III i levende billeder

Bohemia ønsker indtil videre at dæmpe gemytterne før en afklaring om sagen er klar. I princippet kan de to udviklere få op til 20 års fængsel, hvis de sigtes og dømmes efter spionagelovgivningen i Grækenland.

Så flot er den fiktive ø Stratis fra spillet

I 2001 blev fjorten flyspottere anholdt, da de filmede militærfly i Grækenland. Resultatet blev dog kaution mod knap 90.000 kroner.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen