Slut med gratis PlayStation Network

Sony vil fremover kræve betaling for sin onlinetjeneste PlayStation Network. Dermed forsvinder en af de største fordele ved konsollen

Det er gået op for Sony, at Microsoft med succes skovler penge ind på Xbox Live, så nu går PlayStation Network dem i fodsporene.
Det er gået op for Sony, at Microsoft med succes skovler penge ind på Xbox Live, så nu går PlayStation Network dem i fodsporene.

En stor fordel ved PlayStation 3 er, at det er fuldstændig gratis at gå online og spille mod andre. Hos den konkurrerende Xbox 360 skal du derimod have et Xbox Live Guld-abonnement, der pt. koster 499 kroner om året.

Du kan dog godt regne med, at kommende forbedringer til Sonys online-univers, PlayStation Network, vil koste knaster. Det bekræfter Kaz Hirai, chef for Sony Computer Entertainment.

I en præsentation til firmaets investorer skriver Sony, at firmaet regner med at tjene penge på en ny abonnementstjeneste til PlayStation 3.

- Vi vil udvide vores nuværende, gratis tjeneste med et abonnement med kvalitetsindhold og tjenester, sagde Hirai.

Flere muligheder
Sony-bossen gjorde det samtidig klart, at det fremover stadigvæk vil være gratis at spille med og mod andre på nettet.

Præsentationen fra Sony afslører også, at firmaet satser på at levere andre former for underholdning via PlayStation Network, f.eks. film og tegneserier, og at der i anden halvdel af 2010 bliver frigivet udviklerværktøjer, så der kan laves tredjepartsprogrammer til spillemaskinen.

I øjeblikket kan du gå på Facebook via din PlayStation 3, men med et rigtigt udviklerværktøj kan vi forvente at se en bølge af nye programmer, tjenester og udvidelser, der kan køres direkte fra din spillemaskine i stuen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere