Religiøse ledere angriber videospil

Fremtrædende engelske religiøse ledere kritiserer voldeligt videospil

Det går hedt for sig i 'Call of Duty: Modern Warfare 2.' For hedt, mener nogle. (Foto: Skærmbillede fra trailer)
Det går hedt for sig i 'Call of Duty: Modern Warfare 2.' For hedt, mener nogle. (Foto: Skærmbillede fra trailer)

Det kan godt været, at 'Call of Duty: Modern Warfare 2' har sat alle tiders rekord, når det kommer til en elektronisk underholdningslancering. Men det er ikke ensbetydende med, at alle synes lige godt om spillet.

Således måtte udvikleren Activision i sidste uge lægge ører til en sønderlemmende, da engelske BBC One havde inviteret tre religøse ledere i studiet for at snakke om spillets påvirkning af unge mennesker. Det skriver MCV UK.

'Modern Warfare 2' indeholder bl.a. en lufthavnsscene, hvor du spiller en CIA-agent, der er undercover som terrorist. For ikke at afsløre den rigtige identitet, skal flere uskyldige lade livet.

Som Joseph Goebbels
- Du kan ikke sidestille det med at se tv eller film eller læse en bog. Dette er en langt mere intim oplevelse. Mentalt udlever du virkningerne af vold. En masse mennesker bruger undskyldningen, at det her er sport - at det bare er underholdning. Men Joseph Goebbels - propagandaminister i Nazi-Tyskland - sagde, at hans underholdning gjorde mere for det tyske folk i forhold til at skabe lyst til krig og fjendskab over for andre end Adolf Hitlers taler. Ideen om at dette er underholdning retfærdiggør ikke dette overhovedet, sagde Fazan Mohammed fra British Muslim Forum.

Det er for sygt
Den pensionerede biskop Stephen Lowe bakkede ham op:

- Hvis du får et 'kick' ud af at spille en terrorist i et spil, hvor du dræber andre mennesker med brutal vold - det, synes jeg, er sygt. Det må vi gøre noget ved, sagde Stephen Lowe, der selv er ivrig 'World of Warcraft'spiller.

- Jeg synes ikke, det skal være i et spil, for det er for mig ikke det, videospil går ud på. Da jeg var ung, var folk bekymrede for horror-tegneserier, fordi de ville forurene hovederne på unge mennesker og gøre dem voldelige. Det her er meget forskelligt fra det. Her indtager du rollen som terrorist på en måde, der relaterer til nyheder. Det er fundamentalt forskelligt. På en måde er moralen, at det er ok, men det er det ikke.

Ikke værre end film
Alex Goldberg fra London Jewish Forum bakkede de to herrer op, og studieværten, Jennifer Trent-Hughes, sagde, at lufthavnsscenen fik hende til at græde.

Imens prøvede James Binns fra Future Publishing at forsvare spillet.

- Du skal se på det på samme måde, som du ville se på en film, tv-serie eller bog. Der er film, bøger og tv-serier for børn, og der er dem for voksne. Det her er et stykke underholdning til voksne.

- Vi kan enten målrette al underholdning til børn, eller vi kan tage de nødvendige skridt for at beskytte dem fra voksen-underholdning, sagde James Binns.

Hvad synes du? Har voldelige videospil en dårlig indflydelse på unge mennesker?

Har du selv prøvet lufthavnsscenen i 'Call of Duty: Modern Warfare 2'? Er den så slem?

Skriv din kommentar herunder!

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere