Ukrainsk spøgelsesby er et zombieparadis

Ny Left 4 Dead-baneudvidelse foregår i ukrainsk karantænezone

Det tog nær tre år at genskabe spøgelsesbyen Pripjat, nær Tjernobyl, i digital form. (Foto: Eurogamer.dk)
Det tog nær tre år at genskabe spøgelsesbyen Pripjat, nær Tjernobyl, i digital form. (Foto: Eurogamer.dk)

I det nordlige Ukraine, 25 kilometer fra hovedstaden Kiev, finder man spøgelsesbyen Pripjat, der siden ulykken på Tjernobylværket i 1986 har ligget mere eller mindre øde hen. Området er fortsat stærkt forurenet af det radioaktive nedfald, der for 26 år siden blev slynget ud i atmosfæren som følge af en eksplosion i værkets reaktor fire, hvorfor myndighederne den dag i dag anbefaler, at man holder sig væk.

Læs også: Sådan får man døden til at danse

Alligevel er Tjernobyl, Pripjat og omegn blevet en turistattraktion for urbane eventyrlystne, der finder fascination i det dystre, melankolske postkatastrofelandskab og gerne vover en dosis gammastråling for at opleve det i egen person. Men det behøver de ikke meget længere…

En ny udvidelse til zombiespillet Left 4 Dead, samt dets efterfølger Left 4 Dead 2, genskaber nemlig store dele af spøgelsesbyen, hvorfor man i sikker afstand fra sin computer kan gå på opdagelse i området.

Udøde skabninger hærger Pripjats gade
Og så alligevel ikke. Spillets trofaste kuld af udøde skabninger hærger nemlig Pripjats gader, hvorfor man ikke kommer levende derfra uden sin AK47-riffel og tilhørende rørbombe.

Se også: Dyster stemningsvideo af zombie-befængt spøgelsesby

Den ny udvidelseskampagne, der går under navnet DNIEPR, opkaldt efter floden Dnieper, har taget en række engagerede franske studerende tre lange år at stykke sammen, men resultatet er således kvalitetsmæssigt også derefter.

Foruden den minutiøse, nær autentiske gengivelse af selve Pripjat kommer kampagnen med helt nye begivenhedstyper, der vil overraske selv de mest garvede Left 4 Dead-spillere, lyder det. En dyster legeplads, dermed, for vovemodige zombiejægere at boltre sig ved.

Det er ikke første gang, Tjernobyl og Pripjat danner fundament for et computerspil. S.T.A.L.K.E.R.-serien var således også sat i det karantæneramte, ukrainske område.

DNIEPR udkommer til pc i næste uge, d. 20. maj, og kan hentes kvit og frit fra udviklernes hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer