Hugos far vil bekæmpe Minecraft

Niels Krogh Mortensen om sin Minecraft-dræber Build A World

Build A World ligner rigtig nok Minecraft, men er ifølge udviklerne nemmere tilgængeligt. (Foto: Eurogamer.dk)
Build A World ligner rigtig nok Minecraft, men er ifølge udviklerne nemmere tilgængeligt. (Foto: Eurogamer.dk)

Minecraft er måske det vigtigste spil, der er udgivet i de sidste par år.

Svenske Markus 'Notch' Persson viste, at et meget lille hold kan skabe et internationalt kæmpefænomen, og samtidig skabte spillet en hungren efter det, som på godt nudansk hedder 'emergent gameplay', hvor spilleren selv skaber sin oplevelse.

Man siger, at imitation er et af de sikreste tegn på, at et produkt har opnået ægte succes, og det skorter bestemt ikke på forsøg på at ride med på bølgen.

Et af de mest interessante forsøg kommer faktisk fra Danmark. Du har måske ikke hørt om Build A World, men du kender formentlig en af de kreative kræfter bag spillet. Det er nemlig en af veteranerne i den danske spil- og filmbranche, Niels Krogh Mortensen.

Læs hele det omfattende interview med Hugo-skaber Niels Krogh Mortensen HER

Hvis jeg nu siger 'Hva'... hvor ska' vi hen du?', så vil de fleste nok være med, selv de, som ikke sad klinet foran skærmen, når Eleva2ren løb af stablen hver eneste fredag i en stor del af de sene 80'ere og 90'erne. Niels Krogh Mortensen er nemlig fader til Hugo, den evigt hoppende og verdenskendte skærmtrold.

Et mere moderne Minecraft
Med Build A World forsøger Niels dog noget helt andet. Han har, sammen med ni andre, sat sig for at skabe bygge en opdateret og mere moderne version af Minecraft.

- Vi er lige nu knap 10 mennesker, der arbejder på spillet. Min hovedopgave er at stå for grafikken. Det vil sige, at jeg laver teksturer til blokke, 3D-modeller, GUI og design af website osv., fortæller Niels Krogh Mortensen til Eurogamer.dk.

I sin nuværende tilstand ligner spillet rigtig nok meget sit svenske forbillede. Men ifølge Niels kommer det til at ændre sig. På hvilken måde vil han dog helst ikke ud med så tidligt i processen, for som han siger:

Se video fra den danske Minecraft-dræber Build A World HER

- Noget får vi med rimeligt hurtigt og andet tager længere tid. Og vi skal jo ikke afsløre alt for konkurrenterne. Der skal dog en hel del til for at hamle op med et af tidens allermest populære spil.

- Der er mange ting, som vi følte Minecraft manglede. Det er for mange unge spillere f.eks. svært at sætte en server op og spille online.

Det er nu ikke fordi, vi selv er Minecraft-spillere, vi har bare lyttet til en del og vil nu lave noget, der er MEGET bedre. Vi ved godt, at det ikke er det endnu. Men nogle vil måske sige, at vi allerede er kommet langt.

Der er endnu et stykke vej til udgivelsen af Build A World, men man kan allerede nu stifte bekendtskab med Hugo-faderens nye projekt via en gratisversion, der fungerer i 24 timer. Ønsker man at spille mere, et det muligt at købe sig permanent adgang til udviklingsversionen.

Prøv Build A World HER

0 kommentarer
Vis kommentarer