TV: Det første kig på PS4

Her er, hvad der venter, når du står med den nye PlayStation 4

I en verden, hvor de fleste er vant til at hvert år byder på en opdateret version af den mest populære elektronik, er seks år en evighed. Det er dog det, der er gået siden Sony sendte PlayStation 3 ud på det europæiske marked, og dermed har forventningens glæde haft et ualmindeligt langt tilløb til lanceringen af PlayStation 4.

Den kom ud på det nordamerikanske marked i fredags og kommer ud i Europa, herunder Danmark, 29. november.

Her er, hvad der umiddelbart ligger og venter, når du står med kassen fra Sony.

Se også: Her bliver den nye PS4 skudt i smadder

Den indeholder en konsol, kabler og en controller. Ganske basalt. Og det er allerede her værd at notere sig, at Playstation Camera skal købes seperat. Det har været brugt til at markedsføre den nye konsols mange muligheder inden for blandt andet ansigtsgenkendelse og bevægelsesregistrering. Altså at sammenligne med Kinnect til Xbox.

Der ligger således et tilkøb og lurer, hvis man vil udnytte de muligheder.

Det er dog ikke nødvendigt, for at komme i gang med den nye konsol, der designmæssigt er stramt skåret og holdt i sort. Dels i mat og dels i blank, hvor fedtfingrene hurtigt afslører sig. For de voksne købere vil designet muligvis sende tanker hen i retning af B&O's design i starten af 90'erne. Yngre købere vil nok i højere grad tænke i retning af designmæssige takter i stil med det, som Apple blandt andet står for. Om end farven altså ikke er hvid ...

Det første man hæfter sig ved på konsollen er overfladerne, hvor man ikke ser nogen knapper. Både tænd- og sluk-funktion samt eject er indarbejdet i fronten, og man skal helt tæt på for at spotte USB-port og CD-indgangen, der er placeret i sprækken mellem over- og underdel.

Om man synes den er pæn er i høj grad en smagssag, men det stilrene design vil formentligt betyde, at mange mænd vil kunne slippe afsted med at have den stående fremme, hvis ideen om det præsenteres sammen med en buket blomster.

Næste generation af DualShock
Ud over selve konsollen er controlleren en ganske vital del af pakken. Der følger en enkelt med, og skal man have foldet spiloplevelsen ud til flere - eksempelvis, når der skal spilles FIFA 14 - så kræver det investering i yderligere en eller flere.

For ejere af en PlayStation 3 vil controlleren til PlayStation 4 virke umiddelbart genkendelig. Navnet er fortsat DualShock, men nu nummer fire. Der er således ikke tale om en stor revolution. At der er tale om en ny udgave, får man dog en fornemmelse af, når man står med den i hånden.

Se også: Her ryger de første PS4 over disken

Som udgangspunkt er udformningen ikke væsentligt anderledes, men det føles alligevel som om den ligger bedre i hænderne. Af egentlige nyheder er et touchpad oven på controlleren. Det giver mulighed for yderligere funktionalitet. Der er ligeledes LED-lys, der kan variere mellem fire forskellige farver. En feature, der blandt andet kan benyttes til at identificere hver enkelt spiller, hvis man er flere, der spiller samtidig og man ikke vil have blandet controllerne sammen.

LED-lyset kan også fungere i singleplayerspil. Eksempelvis til ekstra feedback på ting, der sker i spillet, som hvis man bliver ramt i en ildkamp.

Del på sociale netværk
Vælger man at investere i PlayStation Camera, så vil controlleren agere sammen med denne og sikre, at spillet hele tiden ved, hvor i lokalet den enkelte spiller står. Det kan eksempelvis være en fordel ved spil med splitscreen, hvor konsollen så kan placere hver splitscreen optimalt i forhold til hver enkelt spillers placering foran skærmen.

Controlleren har også en lille højttaler og stik til høretelefoner, hvor der følger et sæt in-ear-høretelefoner med. Blandt de nye tilføjelser også er en share-knap, hvor man med et enkelt tryk skulle kunne dele sine spiloplevelser via sociale netværk.

I forlængelse af forgængeren er der mulighed for at være trådløs, og går man lidt mere i detaljen med nogle af de genkendelige dele, så vil spilleren nok primært hæfte sig ved en lidt anderledes overflade på de analoge pinde.

Kablerne, der følger med konsollen, er uden de store overraskelser, men antallet vil formentligt glæde helt nye PlayStation-ejere, for der er ikke meget at fare vild i på den konto.

Når konsollen er sluttet til, så følger rugbrødsarbejdet med opsætning af blandt andet en konto. En vurdering af denne del og en generel anmeldelse af konsollen følger senere på ugen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere