Så fedt bliver det nye Need for Speed

Kom med et smut i London til en tur bag rattet af EA's nye racer

Need for Speed Rivals er superflot.
Need for Speed Rivals er superflot.

I den forgangne uge havde jeg æren af at testkøre EA's nyeste satsning i deres, snart tyve år gamle, Need for Speed-serie - Need for Speed: Rivals. Arenaen var The London Film Museum, og her var der linet op med over halvtreds next-gen-konsoller, der alle ventede på at vise den fremmødte presse, hvad alt hypen har bundet i.

Efter et kort oplæg af udviklerne fra Ghost Games fik vi lov at se nærmere på, hvad spillet havde at byde på. Det gik ikke stille for sig, og der blev brændt gummi af til den helt store guldmedalje.

Den mest fremtrædende ændring fra tidligere Need for Speed spil, og den første man bliver præsenteret for, er tilføjelsen af AllDrive. Begrebet der flere gange under testen også blev hentydet til som 'mingleplayer', dækker over sammensmeltningen af singleplayer og multiplayer-aspekterne der normalt er at finde i spil.

Med AllDrive er disse blevet strømlinet og man kan frit skifte fra at køre alene, til at konkurrere med vennerne - uden at skulle igennem en lang række menuer og server-lobbyer.

Her er vores første PS4 spilanmeldelse

Spillet lader dig vælge mellem at gøre karriere som enten en politienhed, eller deres rivaler: Racers. Som man kender det fra forgængeren, Need for Speed: Most Wanted, har man som racer herefter muligheden for at samle xp ved at deltage i en lang række missioner.

Disse point kan så bruges til at købe nye, bedre biler, der så igen kan opgraderes med et utal af våben, farvevalg, specielle nummerplader - samt forbedringer af tophastighed, acceleration, og jeg kunne blive ved med at remse op.

Der er bestemt nok at gå i gang med. Politiet skal ikke optjene point på denne måde, men får istedet automatisk nye biler og udstyr ved at fange og pacificere den ene Racer efter den anden.

Se også: Teknisk analyse af Next-Gen: Killzone Shadow Fall, Resogun og Knack

Man kan som Racer til en hver tid vælge, at køre tilbage til sin garage og smide sine optjente point i banken, for på den måde at sikre at de ikke forsvinder, skulle man blive snuppet af politiet. Vælger man istedet at blive på vejene, så stiger hastigheden hvorpå at man optjener sine xp markant med hver mission man gennemfører.

Og det er hér at adrenalinen virkelig rammer, for det kan være fristende at blive i farezonen med udsigten til alle disse rigdomme. Men bliver man pludselig kørt i sænk af en yderst insisterende betjent i en panseret, EMP-granat-skydende, helikopter-tilkaldene, vejsøms-smidende monster af en truck, ja så bliver alt man har kæmpet så bravt for revet væk på et split-sekund.

Se video: Se Eurogamers gennemgang af sidste generations bedste spil

Need for Speed rivals er en klassisk arcade-racer som man kender dem, men det formår alligevel at skille sig ud. I mine knap to timers tid i Redview County(spillets kort) fik jeg spillet på begge sider af loven, og det skinner virkelig igennem at det er et finpudset produkt Ghost Games her har fået stablet på benene.

De to rivaliserende sider er utrolig godt afbalancerede, hver med deres styrker og svagheder, og det føles aldrig som om det er tilfældigheder der er afgørende for ens succesrate, men istedet hvor godt man som spiller er i stand til at mestre sin valgte stridsvogn.

Køreelementerne fra traditionelle bilspil, blandet med aspekter fra mere uhøjtidelige combat-racers som for eksempel Mario kart, er en spændende hybrid - og med muligheden for et utal af kombinationer hvorpå man kan skræddersy sin øse til at passe til netop sit temperament, ja så er der lagt i ovnen til mange timers sjov med vennerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere