EA indrømmer nederlag til Football Manager

Udgiveren lader slut-fløjtet lyde for FIFA Manager-serien

Kampen om at blive det foretrukne fodboldmanagerspil bliver nu uden FIFA Manager. EA Sports opgiver kampen mod Football Manager-serien. (Foto: AP)
Kampen om at blive det foretrukne fodboldmanagerspil bliver nu uden FIFA Manager. EA Sports opgiver kampen mod Football Manager-serien. (Foto: AP)

EA Sports vinker med det hvide flag overfor sin bitre rival Football Manager, og har annonceret, at de ikke længere vil udgive sin egen FIFA Manager-serie.

FIFA Manager 14 vil blive nedskrevet i historie-bøgerne som den sidste af sin slags, forklarer hoved-designeren Gerald Köhler i et officielt blog-indlæg på spillets hjemmeside.

Læs også: Eurogamer.dk podcast #37 - en simpel abe blandt genier

Serien er nået til et punkt, hvor fremtidige udgaver ville kræve en større pengeindsprøjtning - en investering EA har besluttet ikke er rentabel grundet konkurrenten Football Managers dominans.

- Fodboldmanager-genren er på det her niveau højt specialiseret og primært spillet i to lande (England og Tyskland), hvor ét spil har siddet tungt på markedet i de senere år, skriver Köhler.

Læs også anmeldelsen: Killzone: Shadow Fall til PS4

- Niche-markedet og den generelle trend mod online- og mobilspil var også afgørende faktorer. Yderligere er Fifa Manager kommet til et sted, hvor en ny motor og/ eller tilsvarende online-teknologi er den eneste måde at føre serien videre frem. Med alle disse faktorer taget i betragtning, har vi besluttet at fløjte kampen af.

EA's serie begyndte i 2001, og hed tidligere Total Club Manager. Der har sidenhen fulgt årlige udgivelser, og serien blev omdøbt til FIFA Manager i 2006.

Læs også: Eurogamer anmelder Knack til PS4

Seriens fremtid ligger nu i hænderne på spillerne, afsluttede Köhler, og deres evne til fortsat at støtte spillet selv efter, at EA har stoppet kampen.

- Vi håber, at i vil blive ved med at spille Fifa Manager så lang tid som muligt, og at fan-siderne vil udvide og forbedre spillet, hvor end de kan. For jeres støtte gennem årene og lidenskab for vores spil, takker vi jer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere