Her er Nintendos 2DS

En lidt overraskende satsning fra Nintendo

Nintendos nye flagskib eller din nye dørstopper? (Screenshot: Eurogamer.dk)
Nintendos nye flagskib eller din nye dørstopper? (Screenshot: Eurogamer.dk)

For ca. 23 år siden udsendte Nintendo den første Game Boy til det håndholdte konsolmarked, og selvom den generelt set var teknologisk underlegen til de daværende konkurrenter, blev den en salgsmæssig succes. Den gav Nintendo et højtstående sæde inden for det håndholdte marked, og siden da har de ikke set sig tilbage.

Siden den oprindelige Game Boy, også kendt som murstenen, har den håndholdte konsol tillagt sig titler såsom Colour, der introducerede farve i skærmen til konsollen, og Advance, som opdaterede både form og konsollens specifikationer.

Læs også: Er du også Nintendo fanboy?

I 2004 tog den håndholdte dominans en overraskende ny drejning med introduktionen af deres DS-konsol, der gjorde op med Game Boy-navnet og søgte nye brugerskarer. To skærme var hemmeligheden bag DS-konceptet, og det skulle vise sig populært, da konsollen på sigt skulle sælge flere end 150 millioner enheder på verdensplan, hvilket i dag gør det til den bedst sælgende håndholdte konsol i historien.

I 2011 kom næste generation af DS-konceptet, 3DS, der, som navnet antyder, gjorde det muligt at afvikle stereoskopisk 3D uden brug af briller. Et koncept, som aldrig rigtig er blevet til mere end en gimmick, og som indledningsvis så ud til at være det, der netop drog mest opmærksomhed til konsollen i første omgang.

En redningsmanøvre og en lang række kvalitetstitler i biblioteket, og 3DS er en konsol i fremgang, hvorfor introduktionen af en ny model kommer så meget desto mere som en overraskelse.

Vi befinder os i den ottende konsolgeneration, og Nintendo har netop frigivet et nyt medlem af konsolfamilien, nemlig 2DS'en. Konsollen udkom samme dato som de nyeste titler i Nintendos gigantserie Pokémon.

Læs også: Anmeldelse af den nye Playstation 4 konsol

Dets navn antyder en numerisk nedgradering fra forgængeren, 3DS, og man kan groft sagt sige, man mister en dimension, da konsollen spiller 3DS-spil bare ikke i stereoskopisk 3D. Hvad angår indmaden, grafik, CPU, hukommelse, er de to konsoller identiske, og overordnet set er den eneste forskel den fravalgte 3D-effekt, og så et andet design.

Design
Formen på 2DS'en minder om et forskudt triangulært prisme. En markant ændring, dog, er helhedsvalget af konsollen. Siden 2005, da den første DS så dagens lys, har Nintendos konsoller været præget af 'clamshell'-designet; altså den funktion, at man kan klappe sin konsol sammen for blandt andet at gøre den mere kompakt, samt at beskytte de to skærme. Dette design har Nintendo fravalgt i deres nyeste konsol, og den er derfor støbt som en helhed.

Læs også: Assassins Creed 4 – Black Flag walkthrough

Der har førhen været diskussioner om, hvorvidt 3D kan være skadeligt for børn, og Nintendo har i den sammenhæng frarådet, at børn op til syv år skulle benytte 3DS'ens 3D-funktioner. Med denne funktion fjernet, clamshell designet lagt på hylden og yderligere hærdet glas sat på den øverste skærm, er det en klar indikator om konsollens egentlige målgruppe.

Mange ville måske mene, at 2DS'ens design ikke er vitterligt imponerende sammenlignet med andre håndholdte konsoller på markedet. Men når man ser 2DS'en i kontekst med dens målgruppe, er designet på ingen måde førsteprioritet, og et robust og forsimplet design er derfor det rigtige valg fra Nintendos side.

Det fladere designvalg virker også som et forsøg på at bryde ind på tablet-markedet. Børn i dag vokser op med tablets som håndholdt spillekonsol, og Nintendo udgiver derfor 2DS'en som et alternativ til tablet-spillerne, blot med spilbibliotek af højere gennemsnitlig kvalitet.

Læs resten af anmeldelsen her

0 kommentarer
Vis kommentarer