PS4 sætter salgsrekord

Sonys nye spillekonsol solgte bedre end Xbox One i de første 48 timer i Storbritannien

PlayStation 4-konsoller forlader butikken. Det har de gjort i stor stil siden lanceringen i Europa i fredags. De blev lynhurtigt udsolgt i Danmark og i Storbritannien er det nu den bedst sælgende konsol inden for de første 48 timer. (Foto: Nam Y. Huh/AP)
PlayStation 4-konsoller forlader butikken. Det har de gjort i stor stil siden lanceringen i Europa i fredags. De blev lynhurtigt udsolgt i Danmark og i Storbritannien er det nu den bedst sælgende konsol inden for de første 48 timer. (Foto: Nam Y. Huh/AP)

I kapløbet om at blive bedst sælgende, nye spillekonsol i Storbritannien ser det ud til at PlayStation 4 har taget teten. I hvert fald ifølge branchemediet MCV.

Så er PlayStation 4 kommet til Danmark. (Foto: Sony Entertainment) Vagthund Alt det, du skal vide om PlayStation 4

Inden for de første 48 timer blev der solgt omkring 250.000 PS4'ere, hvilket er omkring 100.000 mere end Xbox One formåede at få solgt inden for den første uge. Statistisk set er der regnet med salgstal i den uge, hvor konsollen lanceres. Og kun gældende til og med lørdag.

Det vil for både Xbox One og PS4s vedkommende altså dreje sig om salgstal inden for de første 48 timer, da begge konsoller kom på gaden på en fredag.

Se også: Så er PlayStation 4 udsolgt

Det betyder til gengæld også, at der for PS4 er tale om en ganske markant forbedring af den tidligere salgsrekord for en spillekonsol. Den havde PSP med 180.000 solgte eksemplarer i lanceringsugen, men den kom til salg på en torsdag og havde dermed et døgn mere til at nå tallet.

Det betyder også, at begge konsoller på meget kort tid har solgt bedre end Nintendos Wii U har gjort til dato i Storbritannien. Den har ellers været på det britiske marked i mere end et år.

For Microsoft betyder det ikke, at man her skal erkende et nederlag til Sony, for den foreløbige melding på salgstallene i USA i forbindelse med Black Friday er ganske opløftende for Xbox i forhold til PlayStation.

Analysevirksomheden InfoScout anslår, at Xbox 360 og Xbox One nuppede 61 procent af markedet for solgte spilkonsoller i USA i fredags, mens Sonys PS3 og PS4 nuppede omkring 30 procent. En af forklaringerne kan dog være tilgængelighed og pris, for der har været problemer med at følge med efterspørgslen på PS4, og supermarkedskæden Wallmart havde i anledning af Black Friday valgt at dumpe prisen på Xbox 360, så den kostede 99 dollar - 550 danske kroner.

Se også: TV: Kuldechok, soveposer og 19 timers venten på en PS4

0 kommentarer
Vis kommentarer