Så meget hurtigere bliver PlayStation 4 med en SSD

Sony har gjort det nemt at opgradere harddisken i PS4, men skal du gå efter en SSD eller måske en hybrid harddisk?

PlayStation 4 kan blive hurtigere med en ny harddisk. (Foto: Sony)
PlayStation 4 kan blive hurtigere med en ny harddisk. (Foto: Sony)

PlayStation 4 er kun lige kommet, og det kan derfor virke lidt overdrevet allerede at skulle tænke på at opgradere den indbyggede 500 GB harddisk.

Men som The Verge kan rapportere er der flere fordele at opnå ved at skifte den almindelige harddisk i PS4 ud med en hurtigere - og større - en af slagsen.

Læs også: Sony taber penge på hver solgte PS4 og 1% af enhederne er defekte

Hurtigere loadtider på PlayStation 4
Den første fordel er hurtigere load-tider. Hvis du skifter harddisken i PlayStation 4 ud med en SSD, kan du spare 6 sekunder hver gang, du starter din spillekonsol og helt op til 21 sekunder, når du starter et spil.

Det er selvfølgelig ikke tid nok til hverken at brygge sig en kop kaffe eller male stuen, men hvis du spiller meget, er der mange sekunder at spare i længden, som man kan se i grafen herunder.PlayStation 4 load tider med HDD, Hybrid HDD og SSD, Kilde: The Verge
PlayStation 4 load tider med HDD, Hybrid HDD og SSD, Kilde: The Verge


Billigere - og næsten lige så hurtigt - med en hybrid harddisk
En SSD harddisk har dog den ulempe, at den stadig koster en del mere end en almindelig harddisk, så hvis du stadig gerne vil have 500 GB kapacitet, skal du hurtigt punge ud med mere end 2.000 kroner for en SSD.

Og det er vel og mærke for at opgradere en spillekonsol, som kan fås for lidt over 3.500 kroner.

Derfor foreslår Tested, der står bag ovenstående test, at du i stedet kigger på en hybrid harddisk, der både er hurtig og meget billigere end en SSD.

Læs også: Smartphone i julegave til under 1.000 kroner

En hybrid harddisk udmærker sig ved at have høj kapacitet i kraft af en normal harddisk og samtidig have en flash-baseret del - ligesom en SSD - på mellem 8 og 64 GB.

En hybrid harddisk på 1 TB kan erhverves for cirka 740 kroner lige nu, og da den er næsten lige så hurtig som en SSD, ender den med at være den klare anbefaling fra testerens side.

PS4 spil-installationerne kræver meget plads
Samtidig skal du være opmærksom på, at alle spil SKAL installeres på harddisken i PlayStation 4, og da det fylder mellem 30 og 40 GB per styk, giver det god mening at investere i en stor harddisk.

Så hvis du på et tidspunkt overvejer at skifte harddisken i din PS4 ud, bør du gå efter en hybrid harddisk med stor kapacitet.

Se gennemgangen af testen i videoen her.

0 kommentarer
Vis kommentarer