TV: For racerkøreren er GT6 ikke kun for sjov

Danske Frederik Nymark bruger det nye Gran Turismo 6 i forberedelserne til næste måneds 24-timersløb i Dubai

Sømmet i bund, hånlig latter efterladt i slipstrømmen og så ellers håneret over for vennerne. Der er nok af grunde til at give den gas i Gran Turismo 6 på PlayStation 3, men det er ikke kun sjov og ballade for alle.

18-årige Frederik Nymark, der blev den yngste kører i Legend Cup, har taget Gran Turismo-serien til sig som en del af træningen. Den seneste udgivelse bliver således en vigtig brik i forberedelserne til næste måneds 24-timers løb i Dubai.

- Man kan sagtens lære noget, og da i særdeleshed, hvis man er en ung kører, forklarer Frederik Nymark til Ekstra Bladet.

Se også: Anmeldelse: Så godt er det nye Gran Turismo 6

- Der er forbedringer i forhold til 5'eren, og det er faktisk ret imponerende, hvad der efterhånden kan lade sig gøre i spil, og hvor nemt man lader sig rive med, siger Frederik Nymark, der om ikke ligefrem har startet karrieren som PlayStation-kører, men afslører, at han lærte at skifte gear med hjælp fra en tidligere udgave af Gran Turismo.

Nu er han etableret i den rigtige motorsport, men det betyder ikke, at Gran Turismo er reduceret til rent legetøj. For den unge racerkører - og mekanikerlærling - handler det i særdeleshed om at få tilbagelagt så mange kilometer som overhovedet muligt, og det sker nemt i Gran Turismo-spillet.

- Dels skal jeg lære en forhjulstrækker at kende, og dels skal jeg have lært banen at kende. Begge dele er nye for mig, og her er meget at hente i spillet, siger Frederik Nymark, der har suppleret spillet med et racersæde, rat og pedaler. Dermed kommer han endnu tættere på en reel køreoplevelse.

- Det er selvfølgelig ikke at sammenligne med de simulatorer, som store teams har, men banerne ligger meget tæt på de rigtige, og dermed kan man i særdeleshed hente en del rutine, der så også er billigere end, hvis den skulle hentes på den egentlige bane. Samtidig kan man få en fornemmelse af forskellige setup, og dermed få en bedre fornemmelse af bilen.

Det sidste er ikke uvæsentligt for Frederik Nymark netop nu, hvor han skal i en ny bil og ny bane til januar. Han har lavet en aftale med AD Racing om at blive den ene chauffør i en tilrettet Renault Clio Sport til 24-timersløbet i Dubai.

Se også interviewet med Frederik Nymark i tv-indslaget over artiklen

0 kommentarer
Vis kommentarer