Årets Spil 2013: Bilspil

Årets bedste racerspil 2013 kører mod nye horisonter online

Rivals er bedst, når du blæser gennem regnen for fuld hammer, på jagt eller på flugt. (foto fra eurogamer.dk)
Rivals er bedst, når du blæser gennem regnen for fuld hammer, på jagt eller på flugt. (foto fra eurogamer.dk)

Need for Speed: Rivals

Jeg havde ærlig talt ikke forventet det store fra 'Need for Speed: Rivals'. Svenske Ghost Games er ganske vist et sammensurium af kræfter fra en række andre udviklere med lang erfaring i arkaderacere, men Criterion-stilen skinnede kraftigst igennem, og jeg forventede endnu et solidt spil i Hot Pursuit/Burnout-stilen. I stedet fik jeg en onlineversion af de mest intense actionfilmlignende biljager, jeg har set på en konsol. Rivals smider al realisme ud ad vinduet og giver dig et adrenalinsus af format, og selv om dele af spillet måske ikke er revolutionerende, så er den samlede oplevelse helt sin egen.

Læs også: Årets Spil 2013: Familiespil

Rivals er en fantasi, hvori du selv kan skifte mellem drømmen om at være lovens lange hånd eller landevejens frie sjæl. Hot Pursuit-serien har tidligere haft succes med denne ide, men det har aldrig været så åbent som her. Rivals har ingen pauseknap, det er altid levende. Andre spillere hopper ind og ud af dit spil og laver ravage, men AI'en sørger altid for at holde dig beskæftiget uanset hvad. Der er en fast progression og en minimal historie, men det er dig frit for, om du vil følge den eller bare køre rundt og få en på opleveren.

Læs også: Årets Spil 2013: Platformsspil

Redview County, det fiktive område, som spillet foregår i, har over 150 km veje i alle afskygninger, og landskaberne er en Greatest Hits over den amerikanske topografi og flora, som dækker over alt fra tætte fyrreskove til ørkener og snedækkede bjergtinder. Kombinationen af sightseeing og hæsblæsende action er fænomenal, og selv om spillet af og til bryder illusionen med serverproblemer eller småfejl, så er der ikke andre raceroplevelser, der opnår samme kontrollerede kaos. Computerspils fornemmeste opgave er at give os oplevelser, og på det punkt skuffer Rivals aldrig.

Runner-up: Gran Turismo 6
PlayStations grand old lady fortjener at blive nævnt i denne kategori. Selvom spillet ikke bringer så meget nyt til genren, det er trods alt mere af det samme som vi taler om her, er der så forbandet meget mere, at juleferien på ingen måde er tid nok til at komme igennem de 1200 biler og de over 100 banevariationer, som Yamauchi-sans nye epos har at byde på, og hvis man først er hooket på Gran Turismo, er det jo godt nyt. Det sjette indspark i serien fik forfinet det udmærkede gameplay, som hele dæk-møder-asfalt-tingen (simulatoraspektet i spillet) er pakket ind i og reduceret det hårde grind, tidligere episoder led lidt under.

Læs også: Årets Spil 2013: Rollespil

0 kommentarer
Vis kommentarer