Mario på frierfødder: Nintendo åben for fusion

Krisen i japanske Nintendo stikker nu så dybt, at man er parat til at slippe sin selvstændighed

Nintendo satser stort på markedsføring under de olympiske vinterlege, men i kulissen står selskabet på tynd is. (Foto: AP)
Nintendo satser stort på markedsføring under de olympiske vinterlege, men i kulissen står selskabet på tynd is. (Foto: AP)

Engang imellem er det ikke nok at have skabt nogle af spilhistoriens mest ikoniske figurer. Det må Nintendo sande i øjeblikket, hvor deres Wii U sælger alt andet end godt. Et skuffende regnskab har fået Nintendos direktør, Satoru Iwata, til at halvere sin løn, samt kigge i retning af sundhedssektoren efter nye indtægter.

Spilnyheder TV: Nintendo-direktør halverer sin egen løn efter Wii-flop

Men der kan faktisk blive tale om langt mere radikale tiltag i bestræbelserne på at overleve det, som lige nu ligner en dyb krise. Satoru Iwata lader i et interview med japanske Nikkei skinne igennem, at Nintendo er åben for både fusion og opkøb.

- Vi bør forlade gamle antagelser om vores forretninger. Vi anser sammenlægninger og opkøb for at være en mulighed. Af samme grund er vi gået i gang med aktietilbagekøb, lyder det fra direktøren.

Der må være stigende bekymring hos Nintendo efter at salget af både Wii U, 3DS og spil er langt efter forventningerne. (Foto: AP) Spilnyheder Wii U i storkrise

Man skal dog ikke tro, at hverken Sony eller Microsoft bare lige opkøber Nintendo, for at kunne få den tykke blikkenslager til at slå sine folder på PlayStation eller Xbox. Nintendo er, til trods for årets dårlige salgstal, et værdifuldt firma og er ifølge Forbes 14,39 milliarder dollars værd.

0 kommentarer
Vis kommentarer