Her er spillet der kan (hjælpe med at) kurere kræft

Dit grind kan hjælpe forskningen

Endelig et smartphone-spil der ikke er ren spil af tid
Endelig et smartphone-spil der ikke er ren spil af tid

Cancer Research UK har lanceret et spil til din smartphone, der vil bruge måden du gennemfører banerne, til at analysere medicinsk data.

Genes in Space lader dig styre et rumskib gennem baner fyldt med asteroider, der matcher data genereret af mikro-sekvenser.

Se video af cancerspillet her

Forskere bruger disse mikro-sekvenser til at diagnosticere dele af det menneskelige genom, der kunne forårsage cancer - og derigennem finde en kur, når disse områder er bedre kortlagt.

- Hvert sekund en gamer bruger i vores spil, bidrager direkte til vores arbejde på at overvinde kræft hurtigere, forklarer talskvinde for Cancer Research UK, Hannah Keartland.

- Vor forskeres undersøgelser, producerer kolossale mængder data. Nogle af disse kan kun analyseres af det menneskelige øje - en proces der kan tage år.

- Vi opfordrer folk til at bruge to minutter af deres tid, når de kan - om de så er på deres daglige pendler-rejser, eller under hårtørreren hos frisøren. Sammen kan vores fritid hjælpe med at fremskynde dagen, hvor en endelig kur mod al kræft er fundet.

Læs også: Yolo on the Battlefield: Slagmarkens mest seriøse gamer

Som andre Citizen Science projekter, udnytter Genes in Space det menneskelige øje til at at analysere og reagere på kompleks data, lidt i tråd med hvordan Galaxy Zoo projektet har identificeret objekter i rummet, for hurtigere klassificering.

Alt dette er samlet i en simpel og gratis app - en idé der blev fremkaldt gennem en brain-storming game jam, der blev afholdt sidste år.

Genes in Space kan fås gratis her til Android og her til iOS.

0 kommentarer
Vis kommentarer