Letpåklædte kattekvinder indtog Øksnehallen

Farverig hyldest af japansk popkultur

Det må være hende den onde der holder hunde fanget i Disney historien. Foto: Aske Fischer Olsen
Det må være hende den onde der holder hunde fanget i Disney historien. Foto: Aske Fischer Olsen

I weekenden lagde Københavns gaming-arena, Øksnehallen, rammer til en fejring af den japanske popkultur.

Tradition tro bød det på det japanske tegneserier, Manga, og filmkunst, Animé. Men hvad der måske for alvor stjal blikke fra de udenforstående, var den store skare af udklædte mennesker der konkurrerede i udklædning, såkaldt ’cosplay’, af kendte tegneseriefigurer. Der var fundet inspiration fra alle tænkelige genrer og tanker, fra små, spændstige robotkvinder til mænd med sværd, som selv Hulk Hogan ville have haft svært ved at løfte fra gulvet.

Cosplay-parade indtog gaderne

Stemningen iblandt publikum var høj i den stærkt trængte Øksnehallen, da J-Popcon lagde rammer for årets udgave af Danmarksmesterskabet i cosplay, også kendt som DCC (Danish Cosplay Championship).

Med et kompetent dommerpanel klar til at udvælge fem respektive vindere, der hver især vil blive sendt ud i den vide verden som repræsentanter for Danmark til internationale cosplay-konkurrencer, var det med stor spænding, at de forskellige grupper og artister viste deres kostumer og forestillinger frem. Vi fik selvfølgelig fanget det hele på billeder, og har nedenfor klargjort et galleri.

Galleri af cosplayers

De fem vindere af DCC blev i år:

Alex Hvidberg & Sarah Wallin, som skal repræsentere Danmark i Japan til verdensmesterskaberne i cosplay kaldet WCS (World Cosplay Summit), der afholdes i Nagoya, lørdag den 2. august.

Lea Olsen & Josefine Hansen, som skal repræsentere Danmark i Kina til China Cosplay Super Show, der afholdes i Hangzhou under China International Cartoon & Animation Festival.

Katrine Moshave, som skal repræsentere Danmark i England til ECC (Euro Cosplay Championship), der afholdes under MCM Comic Con i London.

Liv Winkelmann, som skal repræsentere Danmark i Frankrig til ECG (European Cosplay Gathering), der afholdes under Japan Expo i Paris.

Bára Krossteig & Sabine Larsen, som skal repræsentere Danmark i Frankrig i gruppekategorien til ECG, der afholdes under Japan Expo i Paris.

1 af 3 (Foto: Aske Fischer Olsen)
2 af 3 (Foto: Aske Fischer Olsen)
3 af 3 Det må være hende den onde der holder hunde fanget i Disney historien. Foto: Aske Fischer Olsen
0 kommentarer
Vis kommentarer