Teenager tjener 200.000 om året på Grand Theft Auto V

Der er penge i computerspil - og ikke kun for dem, der udvikler og sælger dem

Grand Theft Auto V satte adskillige salgsrekorder i efteråret og er fortsat et stort succes. Også for en engelsk teenager med egen YouTube-kanal. (Foto: Rockstar Games)
Grand Theft Auto V satte adskillige salgsrekorder i efteråret og er fortsat et stort succes. Også for en engelsk teenager med egen YouTube-kanal. (Foto: Rockstar Games)

Fred Pye har fundet en niche, der sikrer ham på den gode side af 200.000 kroner om året, og vel og mærke uden at behøver at rejse sig op. Ganske godt gået for den 17-årige englænder, der retfærdigvis også passer sin skole i Shrewbury.

Hans genvej til en indkomst, der forlængst har overgået lommepenge, er fundet i Grand Theft Auto V, der udkom i efteråret.

Se også: Her er den store GTA5-anmeldelse

YouTube poster han videoer, der hjælper spillere af det populære og meget roste spil, og det er så populært, at han har over 140.000 abonnenter og tæt ved 2,5 millioner hits om måneden. Platformen sikrer ham 2000 pund i reklameindtægter om måneden, svarende til cirka 18.000 danske kroner.

- Jeg har lagt videoer på YouTube i omkring to og et halvt år, men begyndte for alvor at fokusere på det med Grand Theft Auto V, forklarer Fred Pye, på nettet kendt som NoughtPointFour, til Shropshire Star.

I første omgang ville hans forældre have ham til at sidde mindre foran computeren.

- Men siden de har opdaget, hvor godt det går, så er de meget opmuntrende.

Se også: Danish Game Awards: Det her var Årets Spil i 2013

Fred Pye bruger omkring tre timer på hver video, så timelønnen er god.

- Grand Theft Auto V har været en fænomonal succes og det har åbnet op for masser af muligheder for mig. Kanalen (på YouTube) hjælper folk med at spille spillet på et lidt dybere niveau. Jeg hjælper dem med at løse problemer og finde skjulte niveauer. Jeg har folk fra hele verden, der følger mig, og det skyldes alt sammen spillet store appel.

Fred Pye har tidligere også forsøgt sig med videoer om Guitar Hero, men det slog ikke an på samme måde.

- Jeg prøver at finde spil, der kommer til at fænge, forklarer han.

- Ingen ved, hvornår det næste Grand Theft Auto kommer ud, så jeg skal virkelig holde øje med det næste store spilhit.

0 kommentarer
Vis kommentarer