Unge FIFA14-spillere lukket ude i kulden

I snart en måned har Martin Baarings 13-årige søn ikke haft adgang til sit FIFA Ultimate Team via Xbox og han er ikke den eneste

Det voldsomt populære FIFA14 og ikke mindst onlinedelen Ultimate Team har lokket drenge til i alle aldre, men nu ser det ud til at nogle af de yngste bliver holdt udenfor. (Foto: EA)
Det voldsomt populære FIFA14 og ikke mindst onlinedelen Ultimate Team har lokket drenge til i alle aldre, men nu ser det ud til at nogle af de yngste bliver holdt udenfor. (Foto: EA)

13-årige Victor er sat på bænken. Og her må han så sidde og vente uden mulighed for at spille videre på det drømmehold i FIFA Ultimate Team, som han har brugt timer og lommepenge på at opbygge. I snart en måned har han været nægtet adgang til holdet via Xbox.

- Han er ked af det, for han har brugt ualmindeligt meget tid på at opbygge det, som han kalder verdens bedste hold, og spillet det op fra 10. division til 1. division, forklarer Victors frustrerede far, Martin Baaring, til Ekstra Bladet.

Han har, trods gentagne samtaler med kundesupport hos Electronic Arts (EA), der står bag spillet, ikke kunnet få at vide, hvorfor sønnen er udelukket, om det er en fejl eller om der eventuelt er en løsning på vej.

- Siden 9. marts, hvor vi konstaterede, at han blev nægtet adgang, så har jeg vel talt med EA så godt som hver anden dag. Hver gang har jeg fået nye svar, men ingen forklaringer og ingen løsninger, forklarer Martin Baaring, der ved at søge på nettet har konstateret, at hans søn langt fra er den eneste.

- Der er unge spillere i andre lande, der står i nøjagtigt samme situation. Ligesom mig, så efterlyser de også en forklaring eller svar på, hvad pokker der sker. Der er ikke kommunikeret noget som helst ud fra EA, og det gør det bare dobbelt så frustrerende. Hvis der var et problem omkring spillernes alder eller noget, så kunne man da for pokker melde det ud. Hvis det da er det, der er problemet, for min søn kan altså godt spille FIFA Ultimate Team på PlayStation, siger Martin Baaring, der har konstateret at flere af Victors klassekammerater er kommet i samme situation.

- Potentielt må det her ramme rigtigt mange unge spillere, og det må vel også koste EA penge, at de her drenge, der virkelig brænder for spillet, i en måned ikke har haft mulighed for at komme ind.

Bruger lommepenge
Martin Baaring anslår, at hans søn har brugt omkring 1000 kroner på at bygge sit hold op, og han slår over for Ekstra Bladet fast, at drengen ikke kan være udelukket, fordi han har misbrugt sin fars betalingskort til køb.

- Victor har ikke brugt penge, som han ikke har. Han givet mig sine lommepenge og aftalt fra gang til gang, hvad han kunne købe via mit betalingskort. Det her er ikke noget, der sender os fra hus og hjem, men principielt er det problematisk, at man betaler for noget, som man så ikke får.

- Når man så oven i købet også prøver at opdrage sine børn i fornuftig onlineadfærd, og lærer dem, hvordan man undgår at blive snydt, så er det her bare endnu mere frustrerende.

EA Sport erkender problem
Ekstra Bladet har forelagt EA Sport problemet med at Victor og andre unge Xbox-spillere er blevet udelukket fra deres FIFA Ultimate Team-hold. Det udløser dog hverken en forklaring på, hvad der sket eller en tidshorisont på, hvornår eller om spillerne får deres adgang tilbage.

- Vi er bekendt med, at der er et problem, og vi arbejder på at finde en løsning, lyder det korte svar fra Jakob Meng, der er Nordic Product Manager for FIFA Ultimate Team hos Electronic Arts.

0 kommentarer
Vis kommentarer