Kampklædt politi stormer computerspillers hus

Call of Duty-strid endte i politiudrykning

Politiet rykkede talstærkt ud, da man modtog opkald om skyderi ved computerspillers hus. (Foto fra eurogamer.dk)
Politiet rykkede talstærkt ud, da man modtog opkald om skyderi ved computerspillers hus. (Foto fra eurogamer.dk)

Da 17-årige Rafael Castillo fra Long Beach, USA, forleden trådte sejrrigt ud af et hektisk spil Call of Duty, tænkte han ikke videre over det. Han fik sig dog en slem overraskelse, da forældrenes hus kort tid senere blev stormet af en kampklar politistyrke.

Ordensmagten var blevet ringet op af en dreng, som udgav sig for at være Rafael, og som påstod at have dræbt sin mor, samt være på vej til at skyde endnu flere. Politiet tog konsekvensen og mødte talstærkt op på adressen, klar til at løse en forventet højspændt gidselsituation.

Læs også: Guide: Sådan kommer du foran i GTA V

Her fandt de dog Rafaels mor, i live, og hun kunne undrende forklare, at hendes søn altså ikke havde slået nogen ihjel, da slet ikke hende selv, men blot uskyldigt sad og spillede computerspil. Da man blev klar over, at der blot var tale om falsk alarm, blev situationen løst uden yderligere dramatik.

Politiet fortalte efterfølgende, at hele episoden havde kostet i omegnen af 650.000 danske kroner, og at det sandsynligvis var en modspiller, som Rafel havde truffet i Call of Duty, der stod bag det ondskabsfulde blufnummer. Vedkommende havde givetvis sporet Rafaels adresse, mens spillet stod på, og derefter indgivet den falske anmeldelse.

Læs også: Klassisk gamer-tastatur har aldrig været bedre

Lykkes det at finde frem til slyngelmageren, der stod bag opkaldet, får det sandsynligvis repressalier, forklarede politikommissær Michael Tangney efterfølgende.

- Han har gjort ikke kun noget tåbeligt, men noget, der potentielt set kan være farligt for parterne involveret. Jeg er meget vred. Det er et kæmpe spild af vores ressourcer.

Ak ja, nogle tager måske computerspil en tand for seriøst.

0 kommentarer
Vis kommentarer