Her er afløseren for GTA 5

Watch_Dogs er et næste-generations sandkassespil, der handler om privatliv og hacking

Her ses den ensomme hævner i mere landlige omgivelser. Sceenshot: Eurogamer.dk
Her ses den ensomme hævner i mere landlige omgivelser. Sceenshot: Eurogamer.dk

Spillet med det kække navn, Watch_Dogs, tager fat på en af de mest interessante samfundsmæssige problemstillinger i dag, nemlig privatlivets fred og dets nemesis: hacking. Her handler det dog ikke om skumle regeringer der udspionerer deres egne borgere, men om den mere private slags. En ensom hævner, hvis familie er blevet myrdet, skal finde de skyldige.

Video: Watch_Dogs vores første indtryk

Hovedpersonen i spillet er en selvbestaltet ’vigilante’ der med sin pimpede mobiltelefon er i stand til at hacke sig ind i hjertet på en hel by og samtidig afsløre alle sine medborgeres mest intime hemmeligheder. Det er meget magt at have, og det centrale spørgsmål som spillet forsøger at stille er da også: hvis du havde den slags magt, hvad ville du gøre med den? Selve hacking-delen af spillet er ikke realistisk, man kan fx hacke trafiklysene mens man kører forbi dem med 150 km i timen i en racerbil, men resultaterne er såmænd realistiske nok og er i mange tilfælde sket i virkeligheden. For eksempel blev det system der styrer trafiklys i Moskva ødelagt af hackere i januar måned.

Watch_Dogs er et såkaldt sandkassespil hvor spilleren har frihed til at udforske verdenen og i stor udstrækning selv skabe handlingen. Ved første øjekast ligner det et andet sandkassespil, Grand Theft Auto 5, der var sidste års bedst sælgende spil. Udviklerne af Watch_Dogs har skabt en gigantisk verden inspireret af en amerikansk storby, nemlig Chicago. Byen ligger bogstavelig talt for fødderne af spilleren. Med den magiske mobiltelefon kan man styre de fleste aspekter af byen: overvågningskameraer og brandhaner kan bruges i kampen mod de onde mennesker som vores selvbestaltede hævner gerne vil til livs.

Storytelling i Watch_Dogs

Watch_Dogs er et vaskeægte næstegenerationsspil der er udviklet direkte til Playstation 4 og Xbox One. Selvom grafikken i PS4 versionen ikke helt sætter nye standarder, bliver de mange hestekræfter fra de nye konsoller brugt til at skabe en verden der lever og ånder rundt om spilleren. Ikke to mennesker i verden er ens. Alle har de deres problemer og med den magt man har gennem sin magiske mobiltelefon kan man tømme folks bankkonti eller, som en anden Superman, beskytte de svage ved at gribe ind overfor forbrydelser inden de sker.

Man valgte at bruge Chicago som baggrund for spillet fordi byen i virkeligheden er en af de mest ’connectede’ byer i verden. Der findes 24.000 kameraer der overvåger alle aspekter af livet i Chicago, lige fra kameraer i parkeringsgarager til politikameraer på gaderne. Hele denne struktur, og mere til, blev inspirationen til ctOS, operativsystemet der i spillet kører Chicago og som styrer alt fra trafiklys til brandhaner. Spillets hovedperson kan hacke ind i ctOS med sin smartphone og bruge byen som både våben og slagmark i opgør med tungt bevæbnede gangstere og politifolk.

Her kan man få et indtryk af spillets levende verden

Som i mange sandkassespil er det rent strukturelt sammensat af to typer missioner. Der er hovedmissionerne, der vedrører hovedpersonens historie, og så er der de hundredevis af mere eller mindre tilfældige dramaer man støder på sin færd gennem byens gader. Hovedmissionerne er mere involverede og kræver en blanding af snigeri og taktik for at gennemføre. Selvom skyderier og hidsige biljagter har sin plads i Watch_Dogs, er fokus i spillet på taktik og smart brug af de mange teknologiske muligheder man har gennem hacking.

Hvem har mest sand i sandkassen? GTA5 eller Watch Dogs

Der er også multiplayer i Watch_Dogs. Vi nåede ikke selv at prøve det, men det virker lovende: andre spillere kan deltage anonymt i en slags tower defense-agtige spil og der er sågar mulighed for at koble sig på et spil via en Ipad-app.

Spillet, der udkommer 27 maj, kommer også til PC og på den platform er spillet efter sigende væsentlig pænere rent grafisk.

0 kommentarer
Vis kommentarer