Nintendo afviser bøssebryllupper

Amerikansk bøsse har indledt kampagne, der skal få Nintendo til at tillade homoseksuelle relationer i Tomodachi Life

Kærligheden blomstrer på Tomodachi Life. Bare ikke mellem Mii-karakterer af samme køn. (Foto: AP)
Kærligheden blomstrer på Tomodachi Life. Bare ikke mellem Mii-karakterer af samme køn. (Foto: AP)

Livet er en kompliceret størrelse, og det er samme grund at mange spiludviklere er varsomme med at lave sims, der i et eller andet omfang lanceres som et spejl på virkeligheden.

Nu er det Nintendos tur til at komme i klemme. Selskabet har stor succes med sim-spillet Tomodachi Life i Japan, og udsender det USA og Europa i næste måned. Det bliver til gengæld mødt med modstand allerede nu, for der kan ikke indgås homoseksuelle relationer i spillet.

I 'Tomodachi Life' er det meningen at spillerne skaber deres personlige figurer (Mii'er), der kan interagere med hinanden - både venskabligt og familiemæssigt. Det er på sidste del, at filmen knækker for 23-årige Tye Marini, en amerikansk homoseksuel fra Arizona og stor Nintendo-fan.

- Jeg vil gerne kunne gifte mig med min kærestes Mii-figur, men det kan jeg ikke, forklarer Tye Marini til nyhedsbureauet AP.

Kampagne for homoseksuelle relationer
Han er så utilfreds, at han har startet en offentlig kampagne døbt ' Miiquality' for at få Nintendo til at udvide spillet til også at tillade homoseksuelle relationer.

- Fordi spillet har så stort fokus på relationer, så er det et problem for mange LGBTQ-spillere. Jeg synes, at det er et væsentligt tema, der burde løses eller som minimum erkendes af Nintendo, uddyber Tye Marini over for Kotaku.

Se også: Godt nyt til cyberhomoer: Ny bøsseplanet i Star Wars

- Man henter sin helt personlige karakter ind i spillet, navngiver dem, giver dem personlighed. De får en stemme. De må bare ikke forelske sig, hvis de er bøsser, siger han til AP og forklarer, at hans eneste muligheder er, at skifte køn på sin Mii, på kæresten Mii eller helt undlade at gifte sig, hvilket betyder, at han så går glip af noget af det indhold, der ligger i spillet.

Han håber, at Nintendo vil inkludere muligheden for homoseksuelle relationer i enten en opdatering til spillet eller som minimum i opfølgende versioner af spillet.

Nintendo afviser
Nintendo har ind til videre afvist.

- Relationsdelen i spillet er en underholdende, alternativ verden mere end en afspejling af det rigtige liv. Vi håber, at alle vores fans vil se Tomodachi Life som et finurligt og skævt spil, og vi absolut ikke forsøger at kommentere på sociale forhold, lyder det fra japanske selskab.

Tomodachi Life er udgivet til Nintendo 3DS og udkom i Japan i april sidste år. Det er planlagt til lancering i USA og Europa 6. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere