Nyt spil fra år 1999 bliver gratis

Den tilbagevendende klassiker Unreal Tournament vil derudover bliver udviklet i samspil med spillets fans

Det oprindelige Unreal Tournament er en gammel sag fra sidste årtusind. Screenshot: eurogamer.dk
Det oprindelige Unreal Tournament er en gammel sag fra sidste årtusind. Screenshot: eurogamer.dk

Det legendariske skydespil 'Unreal Tournament' fra 1999 får en efterfølger, og det bliver gratis.

Epic har i dag, via et Twitch Livestream meddelt, at det næste kapitel i Unreal Tournament-sagaen - fantasifuldt døbt 'Unreal Tournament' - vil være gratis på PC, Mac og Linux.

Firmaet har desuden sat sig for at udvikle spillet sammen med fans af franchisen. De vil således arbejde direkte sammen med spillets community og acceptere forslag, hjælp og alle former for input der måtte være bred enighed om.

Se lanceringsvideoen af Unreal Tournament anno 2014

Det er et mærkeligt og enestående koncept, der kunne gå hen og blive en win-win-situation for alle, idet at Epic kan spare penge ved at acceptere gratis arbejdskraft, mens fans vil være i stand til at prøve sig selv af som spiludviklere, lære af de professionelle, og få deres ideer og materiale udgivet online.

Fan-hjælpen vil være helt frivillig, men arbejdet behøver nødvendigvis ikke at forblive gratis, da fans vil være i stand til at sælge deres mods og indhold direkte på Epics markedsplads. Det vil være op til den enkelte, om de ønsker at give deres indhold væk gratis, eller bede om penge for det.

Facebook vil bygge onlinespil til 1 mia mennesker

- Vi kan vise folk hvordan vi arbejder, og de kan derefter vælge at bruge det eller ej, som en del af deres egen læringsproces. Forhåbentlig vil vi være i stand til at skabe en helt ny generation af Unreal Tournament-udviklere, siger programmør Steve Polge.

- Nogle af de mest populære spil-typer er blevet udviklet af et fællesskab af fans.

Senior programmør Joe 'Dr. Sin' Wilcox er også optimistisk.

- De tilbagemeldinger, som vi kommer til at få i starten af denne udviklingsprocess vil være fantastiske, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer