2014 er ved at blive Nintendos værste mareridt

Det japanske firma bliver overhalet af flere og flere mobilspilselskaber

Nintendo er fortsat under pres. (Foto: AP)
Nintendo er fortsat under pres. (Foto: AP)

Indtægterne på spil er ikke hvad de har været for Nintendo, og for at gøre ondt værre, så bliver selskabet overhalet af flere og flere mobilspiludviklere, der har fundet langt mere succesfulde forretningskoncepter.

Dermed er Nintendos værste mareridt ved at blive en realitet, for selskabet kæmper i forvejen med kunder, der i stadigt stigende grad vælger smartphones og tablets som platform frem for eksempelvis Nintendo 3DS og Wii U.

Ifølge en analyse fra Newzoo omsatte Nintendo software for 411 millioner dollar i første kvartal af 2014, hvilket måske nok lyder af meget, men er over 200 millioner dollar mindre end King.com omsatte - med Candy Crush Saga, som den helt store pengemaskine. Selv på hjemmebanen i Japan kan GungHo prale med en større omsætning end Nintendo takket være deres yderst succesfulde Puzzle & Dragons.

Nintendo selv har ind til videre stædigt fastholdt, at man ikke agter at flytte sine største succes'er over i et mobilunivers, men fortsætter udviklingen kan det blive svært at komme udenom. Andre har stået i samme situation og i sidste ende valgt at satse på mobilmarkedet. Eksempelvis Sega, der engang var en dominerende aktør på konsolmarkedet, men nu forsøger at finde fodfæste igen med mobilspil. Blandt andet med deres største ikon, Sonic.

Se også: Mario bløder

Listen over selskaber, der omsætter mest på spil, er den kinesiske internetportal Tencent, hvilket i markant grad skyldes onlinespillet CrossFire, mens Microsoft og EA følger lige efter.

0 kommentarer
Vis kommentarer