Reportage: StarCraft 2 Global Launch i Paris

I hjertet af Paris præsenterede Blizzard den nye udvidelsespakke til StarCraft 2, Heart of the Swarm. Eurogamer var med til den store turnering med nogle af verdens bedste

Sådan ser Grubby ud i virkeligheden.
Sådan ser Grubby ud i virkeligheden.

Min helt egen, personlige helt hedder Grubby. Eller, egentlig hedder han Manuel Schenkhuizen og kommer fra Holland. Men hvor han som dette borgerlige navn er en flink og venlig mand, er han en helt anden som Grubby.

Han er nemlig ekstraordinært god til StarCraft 2. Faktisk betegnes han som et geni inden for den verden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Apple: Sælg iPhones - eller bliv fyret


Han er så god, at Blizzard havde inviteret ham til Paris for at deltage i den europæiske lanceringsturnering for StarCraft 2: Heart of the Swarm. Men selvom han var inviteret, regnede man ikke med, at han ville gå langt, endsige vinde turneringen.

Blizzard havde valgt at markere den globale lancering af StarCraft 2: Heart of the Swarm med denne turnering, og det viste sig at være en god idé.

Der er gået to år siden Wings of Liberty udkom, og man må sige, at Blizzard har fået det bedste ud af tiden. To års intens, asymmetrisk krigsførelse, hvor adskillige eSports-artikler har rammet spillet ind som det førende på RTS-scenen.

LÆS OGSÅ: Mandehader gik amok - og blev fyretMen også to års debat om hvorvidt den ene og den anden enhed var for stærk, eller om en hel race var ubalanceret.

En masse snak om rigtige build orders og teknologitræer. Når man ser sig om i lokalet sådan en aften i Versailles, kan man faktisk ane nogle af de samme træk som et StarCraft 2-spil.

Der er folk, der snakker, der køber, der forhandler og der forlader stedet. Men hvad driver folk så langt, at de rejser til Paris for at deltage i lanceringen af et computerspil?

Se også: Analyse: Så hurtig er Samsung Galaxy S4

Først og fremmest er StarCraft 2 et ekstremt underholdende spil. Det er sjovt at bygge baser og træne enheder, og det er skægt at sende dem af sted for at se, om de kan overrumple fjendens forsvar.

StarCraft 2 kan på sin helt egen måde vække en del menneskelige følelser til live med sine små soldater, sine psykologiske træk og sin positive stress. Og det bringer os tilbage til Grubby.

- Han er fanfavoritten, fordi han altid er så rar, lyder det fra en af mine venner, som også er rejst til Paris.

I Palais de Congres er der masser af lys, masser af skærme og masser af god stemning. Der står tre skriveborde på scenen, som er arrangeret meget Star Trek-agtigt og tilsat falsk plastik, så det ligner noget fra det ydre rum (og bestemt ikke fra IKEA).

LÆS OGSÅ:

Se også: Telenor sætter strøm til 4G

I midten af det hele sidder nogle kvikke kommentatorer, der kan bringe det tekniske og mystiske ud over scenen til publikum. Nå ja, og de er omgivet af selve konkurrencedeltagerne.

Grubby er den første på scenen i en kamp mod en vis Stephano. Stephano er hans gamernavn, for han hedder faktisk Ilyes Satouri. Han er fransk, han er en slem dreng, og han kan lave damer -- sikkert derfor han hedder Stefano.

Snakken om lejrbålet går på, at han er aftenens favorit, og i alt fald har han slået Grubby et par gange. Helt præcist et sted mellem 3 og 25, for hvem holder egentlig statistik med den slags?

Ved siden af mig sidder en fyr fra Belgien, der understreger, at Stephano fylder 20 år i aften. Det sker ved midnatstid, hvor Heart of the Swarm-serverne går live. Sikke et tegn!

Se også: Elder Scrolls Online: Preview

Men at vinde, det gør Stephano ikke. Den første dyst ender faktisk med lidt af en sensation, for Grubby tager et stik og åbner pludselig for alle tænkelige muligheder. Kampen er Zerg mod Protoss, og selve banen er betragteligt stor.

Stephano spiller som Zerg, og eftersom Heart of the Swarm handler om lige netop den race, føles det som endnu et overbevisende tegn på hans overlegenhed.

Det kræver en del forskellige baser af køre som Zerg, og kort inde i spillet har Stephano da også gang i nummer to, mens Grubby stadig leder efter ressourcer hist og her.

Grubby virker så fredelig og uskyldig, men i virkeligheden lægger han store planer. Grubby har sendt en probe ned i Stephanos territorie, og derfor får han lov til at iværksætte et Dark Templar-rush på Stephanos Zerg hatchery. Det koster, men samtidig smelter det igennem den dårligt bevogtede Zerg-base.

Stephano har ikke forberedt sig ordentligt på denne taktik, og derfor går der ikke længe, før 1 bliver til 2, der bliver til 3, og så er publikum forbavsede over den totale overrumpling fra Grubbys side. Grubby er en modig mand, for havde Stephano haft sit forsvar oppe at køre, ville Grubby være kvalt før det hele gik i gang.

Læs resten af reportagen HER

Læs også: Spillet du bliver glad i låget af

Læs også: Gamere i chok: Sex-minispil fjernet

Læs også: Roccat Kone Pure - Hardwareanmeldelse

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere