Nvidia: Fremtidens robotansigter

Nvidia udfordrer brugernes forventning om, hvornår noget er livagtigt, og hvornår det bliver uhyggeligt og menneskeligt

Her er et eksempel på et ansigt, der er fuldstændigt computeranimeret. Han er da meget rar.
Her er et eksempel på et ansigt, der er fuldstændigt computeranimeret. Han er da meget rar.

Ved første øjekast kan man godt blive i tvivl om man kigger på et ægte menneskeansigt, når både ansigtskontur og -detaljer er overbevisende gengivet ned til mindste detalje. Men så, efter at have stirret noget tid, kommer man til den konklusion, at der vidst nok alligevel er tale om digitalt trylleri og ikke en lyslevende person.

Se robot ansigterne bevæge sig i levende live HER

Alene det faktum, at man bringes til tvivl, er et skulderklap til teknologigiganten NVIDIA, der står bag den opsigtsvækkende grafik. Tidligere på ugen fremviste de ved GPU Technology- konferencen i USA seneste udgave af deres Face Work-teknologi, der har for øje at øge realismen af computergenererede ansigter ved beregning i realtid.

... og det må man sige, er lykkedes.

Den imponerende teknologi blev demonstreret i brug ved hjælp af NVIDIA-kendingen Dawn, den legesyge, letpåklædte fe med de store bryster, der har fulgt firmaet siden 2002, samt nykommeren Ira, en skaldet mand uden nærmere definitioner, der fremstår måske lidt kedeligere, men til gengæld mere virkelighedstro end sin virtuelle kollega.

Som med al anden pionerende teknologi, dog, skal vi ikke forvente at se ansigtsgrafik af denne kaliber i morgendagens computerspil. Demoen, alene, kræver en regnekraft svarende til godt 50 procent af NVIDIA's eget monstergrafikkort, GeForce Titan, der i skrivende stund har en vejledende udsalgspris på godt 8000 kroner.

Læs mere om GeForce Titan grafikkortet HER

Spol frem til omkring 5 minutter inde for at se computer animerede ansigter i live action.

Læs også: Spillet du bliver glad i låget af

Læs også: Gamere i chok: Sex-minispil fjernet

Læs også: Roccat Kone Pure - Hardwareanmeldelse

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere