Færre spil til PS4 og Xbox 720

Gearbox: Knap så mange fusere i næste generation

Udviklingsomkostningerne vil betyde færre, men bedre spil til PS4 og Xbox 720.
Udviklingsomkostningerne vil betyde færre, men bedre spil til PS4 og Xbox 720.

De nye next-gen-konsoller får langt bedre hardware end Playstation 3 og Xbox 360, men det skaber også en vis bekymring for, at udviklingsomkostningerne stiger og udviklerne derfor bliver pressede til at droppe mange projekter.

Disse bekymringer bliver dog ikke delt af Randy Pitchford, der er øverste chef for Borderlands- og Aliens: Colonial Marines-udvikleren Gearbox.

I stedet forventer han, at der i fremtiden kommer færre, men langt bedre spil på grund af de skærpede krav.

Et synspunkt, som han har delt med GamesIndustry.

- Jeg frygter ikke fremtiden. Jeg tænker i stedet på den med begejstring og forventning, fordi jeg godt kan lide idéen om færre, men større satsninger, hvor det giver mening for udgivere og udviklere at kaste flere ressourcer efter et projekt end de hidtil har gjort.

Se også: Her er måske fremtidens grafik

Færre, men sejere spil
Pitchford ser endda, at denne tendens allerede er begyndt at rulle.

For selv om det samlede salg af konsolspil tabte 25 procent sidste år i forhold til 2011, så blev der i gennemsnit solgt langt flere eksemplarer af hvert enkelt spil, hvis man beregnede et gennemsnit.

- Jeg vil langt hellere have færre, men sejere spil, for jeg kan simpelthen ikke nå at spille dem allesammen som tingene er nu.

- Der er så meget at prøve, og jeg er endda en hardcoregamer, som spiller hele tiden. Jeg kan ikke følge med, så jeg ville være fint tilfreds med færre og bedre spil.

Se også: Konkurrence: 2 spil for 1 screenshot

Han forventer samtidig, at mange små indie-udviklere vil komme lettere i rampelyset, når skellet mellem enorme blockbusterspil og mindre download-only-titler bliver mere markant på Playstation 4 og Xbox 720.

Gearbox Software stod senest - i mere eller mindre udstrækning, alt efter hvem man spørger - bag Aliens: Colonial Marines. Et spil, der fik massive klø fra mange anmeldere, inkl. Eurogamer.dks Aliens: Colonial Marines anmeldelse.

Se de nye features til Aliens Colonial Marines HER

Flere spilnyheder fra Eurogamer.dk:

Se også: Eksklusiv video: Assassins Creed 4 - Black FlagSe også: Spil: Tastatur til absolutte nørderSe også: Spilanmeldelse: Sci-fi eventyr i Dead Space 3Se også: Spilanmeldelse: Guns of Icarus

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere