Crysis bliver free-to-play

Væk med singleplayer og free-to-play er nogen af fremtidsudsigterne fra udviklerne bag Crysis

Nu skal det hedde 'connected single-player', når man spiller alene.
Nu skal det hedde 'connected single-player', når man spiller alene.

Crysis 3-udviklerne fra Crytek håber, at den næste konsolgeneration byder på en afsked med den traditionelle 'single-player'-spiloplevelse fra de nuværende og tidligere konsoller.

I stedet håber Cevat Yerli, firmaets øverste chef, at udviklerne bruger fremtidens hurtige internetforbindelser til at bygge et større, integreret miljø oven på singleplayerformatet.

Det fortæller han i et interview med IGN.

Se også: Command and Conquer - den gratis krig

- Jeg mener, at fænomenet 'singleplayer' helst skal forsvinde. Ikke at man skal være ude af stand til at spille på egen hånd, men vi skal bevæge os i retning af 'connected single-player' eller 'online single-player', når vi beskriver denne slags spiloplevelse, siger han.

Det skeler en hel del til Guild Wars 2 og Destiny, der er det næste spil fra Bungie. Begge kan som udgangspunkt spilles alene, men du vil altid være forbundet til en central server, og dine handlinger spiller ofte ind på andre menneskers oplevelser.

Derudover er det i disse spil let at gå over på multiplayerunderholdning, fordi forbindelsen til et større netværk er integreret i singleplayerspillet.

Se også: SimCity skal følge med pc-udviklingen

Gratis i 2008
- Internettet og sociale medier kan sparke gang i singleplayer med en helt ny kontekst og helt nye fordele, som gør, at du bliver en del af en større fortælling snarere end en lukket og stram narrativ.

Udtalelserne skal ses i lyset af, at Cryteks strategi for de næste fem år er at gøre alle sine spil til free-to-play-titler.

Med andre ord skal det være gratis at hente eksempelvis Homefront og Crysis i år 2018, men det vil koste mindre beløb at få adgang til alle missioner, alt isenkram og opgraderinger, der kan gøre det lettere at avancere.

Se også: Prøv Counter-Strikes efterfølger fra den 28. marts

Her tænker udgiveren sandsynligvis, at grænsen mellem single- og multiplayer skal opløses for at få modellen til at omsætte tilstrækkeligt.

Flere spilnyheder fra Eurogamer.dk:

Se også: Eksklusiv video: Assassins Creed 4 - Black FlagSe også: Spil: Tastatur til absolutte nørderSe også: Spilanmeldelse: Sci-fi eventyr i Dead Space 3Se også: Spilanmeldelse: Guns of Icarus

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere