Wii U dratter omkuld i Japan

Der bliver solgt flere Vita'er end Wii U'er i Japan

Sony sælger dobbelt så mange PS3'er som Nintendo sælger Wii U.
Sony sælger dobbelt så mange PS3'er som Nintendo sælger Wii U.

Nintendos nye Wii U-konsol møder modstand i Japan og er dumpet betydeligt ned på ranglisten over de mest solgte konsoller.

I sidste uge blev der solgt 9.600 eksemplarer af maskinen mod 18.500 Playstation 3-konsoller. Mest angstprovokerende for Nintendo må dog være det faktum, at det lykkedes Vita at overhale Wii U og nå op på 11.450 solgte.

Se det nye PS3 vs. PC spil HER

Tallene kommer fra Media Create, der laver prognoser over salg af spil og hardware i Japan.

Til sammenligning har Nintendo langt større succes med den håndholdte 3DS, hvor interessen for denne konsol løb op i hele 74.000 solgte maskiner i den forgangne uge.

Grunden til Vitas pludselig fremgang i forhold til forrige uge er den varslede prisnedsættelse, som visse butikskæder angiveligt er tyvstartet på.

Nintendo har ikke kommenteret de foruroligende salgstal endnu, men de skal afgjort ses i lyset af, at den forgangne uge kun bød på ét nyt spil til Wii U: Tank! Tank! Tank!, som vi på Eurogamer.dk har dårlige erfaringer med, og som heller ikke nåede længere op end en 13. plads på softwarelisten.

Læs anmeldelsen af Tank Tank Tank HER

De næste store titler til Nintendos konsol er Pikmin 3, The Wonderful 101 og Wii Fit U, men ingen af disse har en håndfast premieredato som landet ligger lige nu.

Også i USA og Europa er Wii U omgæret af dystre prognoser for år 2013.

Nintendo selv har nedjusteret sineforventninger til konsollen, og visse koryfæer indenfor spiludvikling forventer, at den japanske konsolproducent kan overgå til 100% softwareudviklingen indenfor fem år.

Andre spilnyheder fra Eurogamer.dk:

Se også: Sådan ser virtuelt hår ud i fremtidenSe også: Min Batman tæver din SupermanSe også: SEGA-penge til Aliens misbrugtSe også: Drengedrømmen: Virkeligheden som computerspilSe også: Spilfirma slutter fred med gamerneSe også: Se Will Wright præsentere SimCitySe også: Folk er bange for StarcraftSe også: Forudbestil Bioshock og få gratis spilSe også: Sæt ild til din iPadSe også: Kvalmt, humørforladt gangsterspilSe også: Legendarisk skydespil genopstårSe også: Verdens smukkeste racerspilSe også: Se de dårligste computerspil-film nogensindeSe også: Capcom afslører nyt fantasyspil til PS4Se også: Nyt Battlefield-spil vist frem bag lukkede døreSe også: Killzone: Shadow Fall på vej til Playstation 4Se også: Nyt monster-grafikkort fra NvidiaSe også: Slagene fra anden verdenskrig på vej til PCSe også: Nyt spil: Opklar mordet på dig selvSe også: 50.000 i bøde for at bruge undergrundsbane i computerspil

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere