Kundeserviceniveau: Nintendo

Mand bliver snydt for $200 - ender med at have tjent $170

Man skulle tro at kvittering på alle sine køb skulle være nok til at få sine penge tilbage.
Man skulle tro at kvittering på alle sine køb skulle være nok til at få sine penge tilbage.

Vi har længe vidst at de køb man foretager sig på sin Wii U er bundet til konsollen frem for en brugerkonto. Men det har ikke været helt tydeligt hvad konsekvensen af dette er.

Det blev meget tydeligt for én stakkels fyr tilbage i januar.

Jon - som helst ikke vil oplyse efternavn - fortalte for nogle dage siden sin historie til Kotaku.

Jon havde i sin tid en Wii. På den havde han downloadet adskillige spil til Virtual Console - spil som i alt havde kostet ham $400.

Da den nye Wii U udkom skulle han selvfølgeligt være med på den bølge. Han købte en Wii U og loggede ind på med sit Nintendo ID. Derefter overflyttede han alle sine Virtual Console spil så han nu kunne spil dem på sin Wii U.

Se også: InXile viser Wasteland 2 frem i 15 minutters film.

Men så kom katastrofen. Hans Wii U gik i stykker. Så han gjorde det som de fleste gør når noget nyt går i stykker - han tog det tilbage til forhandleren. Det gik også fint, de gav ham en ny Wii U. Men da han prøver at logge på sit Nintendo ID fra den nye konsol kommer han i problemer.

Han kan ikke logge på den nye konsol fordi hans Nintendo ID var bundet til den ødelagte konsol. Derfor måtte han lave en ny bruger - og dermed miste spil for $400.

Jon kontaktede Nintendo for at få afhjulpet problemet, men der var ikke noget at gøre. Hvis han havde sendt sin konsol til dem i stedet for at aflevere den i butikken kunne de have hjulpet ham, men det gjorde han ikke.

Se4 også: Space Alert - Brætspilanmeldelse

Efter flere ugers diskussion frem og tilbage endte det med at Jon fik $200 til at bruge på Wii U Marketplace. Men $200 var kun halvdelen af det han oprindeligt havde brugt. Derudover er Wii U butikken anderledes end Wii butikken - der er ikke de samme spil, og man kan ikke bruge kredit fra den ene i den anden.

Det er jo det rene mareridt for gamere - men da den dårlige omtåle begyndte at cirkulere trådte Nintendo til igen.

Efter en samtale med Jon besluttede Nintendo, at de ikke have givet ham nok. Han endte med at få 57000 point til brug i Wii shoppen - hvilket har en værdi af omkring $570. Derudover fik han $50 som kompensation for besværet.

Se også: Historie: Xbox blev til for at stoppe Sonys fremgang.

Alt i alt endte det med at være en velsignelse for ham - han kan nu bygge sit spil bibliotek op fra bunden, og dermed undgå nogle af de fusere han var kommet til at købe før.

Som han selv slutter af med at skrive i sin blog:

- Bare tilføj dette til listen af grunde til at jeg elsker Nintendo og kommer til at være en loyal kunde og tilhænger til det sidste.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere