Nu bliver dine PS3- og Xbox-spil til Wii U (måske) bedre

Vi ser nærmere på Mass Effect 3 og Assassins Creed. Er spillene bedre til Wii U end til Xbox og PS?

Det kommer uden tvivl til et større skænderi, når Nintendo Wii U udkommer. Religionskrige ligger til konsolbranchen, og så snart slaget skal stå mellem Wii U, Xbox 360 og PS3, vil hver lejr mene, at deres version er den bedste.

Men hvordan ser det ud for Wii U-udgaverne af mange af de spil, der er på vej til alle platforme op mod jul?

Én kategori tæller spil, der allerede er udkommet på markedet til Xbox 360 og Playstation 3. Den kategori tæller blandt andet Mass Effect 3 og Darksiders 2. Begge spil har været ude i en rum tid, og desværre har opfindsomheden været meget begrænset hos henholdsvis Electronic Arts og THQ. Her fungerer den nye Wii U Gamepad udelukkende som en ekstra funktion til kort og menusystem. Velkommen til næste konsolgeneration?

Læs også: Nintendo lover rimelig pris på Wii U

Det er nemlig ikke det mest spændende, men det fungerer faktisk bedre, end man lige forestiller sig. I Mass Effect 3: Special Edition er kortet på Wii U-styreskærmen interaktivt, så du kan delegere roller til dine holdkammerater. Ser du en fjende på kortet, kan du sende en holdkammerat afsted alene med et tryk på en finger. Det er mere præcist end traditionelle ordrer i skydespil, og det vidner om nye muligheder på Wii U. Derudover kan du bytte isenkram og evner mellem holdkammeraterne undervejs i kampens hede.

Læs også: Ugens App - Game Dev Story

Darksiders 2 er til gengæld et godt bud på, hvordan man kan lave oplevelsen om med Wii U GamePad. Hvor menuerne er svære at komme igennem med en normal controller, er det betydeligt lettere at komme igennem dit isenkram og vælge færdigheder. I kampsituationer fungerer skærmen hele tiden som et kort, og eftersom størstedelen af spillet handler om at komme igennem store og uudforskede områder, giver det god mening. Det er ikke opfindsomt, men giver rigtig god mening.

De to spil lader dig desuden overføre hele oplevelsen fra tv til GamePad, så du ikke behøver at fokusere på fjernsynet for at spille. Der er desuden ekstra udvidelser, som man hidtil har skulle betale for at få til Mass Effect 3 og Darksiders 2. Specielt for Mass Effect 3 kan du også se en unik, interaktiv tegneserie, der fortæller om de hidtidige Mass Effect-spil for at få handlingen på plads for dig.

Læs også: Nintendo forbyder import til Wii U

Et tredje multiplatformsspil er Assassin's Creed 3, der bruger samme tilgang som Mass Effect 3. Hovedformålet med skærmen på Wii U GamePad er et interaktivt kort, men Ubisoft har gjort mere ud af designet end konkurrenterne. Her er der dog ingen eksisterende udgivelse at sammenligne med, så hvorvidt der er bedre grafik eller ekstra downloadudstyr vides ikke på nuværende tidspunkt.

Det bliver mere interessant med Ninja Gaiden 3: Razor's Edge. Idet spillet er bygget ret lineært op, er der ikke behov for kort, og i stedet er GamePad-skærmen sat sammen til unikke angrebsmuligheder. Du kan også se hurtige tricks til kombinationer, du ellers skulle lære udenad. Razor's Edge-udgave af Ninja Gaiden 3 er i øvrigt mange gange bedre end de gamle versioner. Tempoet er skruet op, spillet er blevet meget sværere, og det er bestemt ikke for børn med sine oversavede lemmer og blod. Spillet introducerer desuden co-op-sammenspil over internettet.

Vinderen i multiplatformskonkurrencen er dog Trine 2: Director's Cut, hvilket faktisk har været en overraskelse for os. Frozenbyte har optimeret grafikken og fysikken til Wii U-udgaven, og her har der faktisk været originalitet ind over oplevelsen. Du bruger Wii U GamePad som en mus, når du placerer forskellige genstande på skærmen. Det er meget mere præcist end en normal WiiMote, og det er en logisk videreførsel af Trine-spillet. Udviklerne lover desuden, at alle fremtidige nye baner og ændringer automatisk kommer til Wii U

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen