Ultima Online fylder 15 år - kroner ny konge

Kongen er død, kongen leve. Proto-MMO'et Ultima Online fylder 15 år.

Ultima Online var proto-onlinespillet, det der startede det hele.

Læs også: Spilkonsollerne vil dø efter næste generation

Det mest sejlivede onlinespil Ultima Online, fylder i denne uge 15 år.

Ultima Online, der oprindeligt udkom den 24. september, 1997, er et fantasy-MMORPG, som foregår i den legendariske Ultima-verden og var det første spil af sin slags, der nåede ud til et både bredt og engageret publikum. I 2007 blev det re-lanceret af Electronic Arts.

For at fejre den store dag, har udviklingsholdet hos Mythic skabt en syv måneder lang historie, som kulminerer med kroningen af en ny konge under et kommende in-game-event.

Læs også: Se et spooky klip fra Dead Space 3

Det Ultima spil som startede i 1997 er så anderledes end moderne MMO'er at det næsten kan siges at være sin egen genre. Hvor WOW og dets kloner designer deres landskaber linært og lag-delt, præsenterede Ultima dets virtuelle Britiannia som åbent, detaljeret og dybt interaktivt. Det var et buk til det mesterlige spildesign at man kunne blive nærmest afhængig af selv banale hverdagsbeskæftigelser som at fiske og sy. De mange små opdagelser, de spiller-byggede og -styrede byer, selv landevejsrøverierne, gjorde Ultima til et spil der føltes mere World end det føltes som Warcraft, hvis man forstår.

Med 15 år på bagen er Ultima Online et klassisk “sandkasse”-RPG, der på alle måder har udviklet sig til et helt unikt væsen. Spillerne har 58 færdigheder, de kan opbygge, præcis som de ønsker det, for at blive netop den figur, de har lyst til – lige fra kriger, minearbejder og magiker til skovhugger og meget andet. Spillernes valgmuligheder i spillet er uendelige – man kan kaste sig ud i kampe mand mod mand, bekrige de mange forskellige former for monstre i spillet eller vælge bare at sidde ved vandkanten og snakke med de andre figurer.

Man kan prøve spillet i gratis i fjorten dages. Eller man siger: første gang er gratis.

Læs også: Prøv Ultima Online gratis i fjorten dage

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen