Sådan lyder gamernes dom over iPhone 5

Der er sagt mangt og meget om den nye iPhone 5, men hvad kan den tilbyde gamere?

Da iPhone 5 blev vist frem for offentligheden, kom der kun begrænset information om spilmulighederne på den nye mobiltelefon, især i sammenligning med iPhone 4S. Vi fik set Real Racing 3 og blev lovet dobbelt så hurtig grafik, men nu, hvor vi har testet telefonen igennem i visse programmer, er der faktisk noget om snakken. Ydeevnen er i hvert fald bedre end den nuværende iPad.

I teorien vil den ekstra regnekraft betyde, at udviklerne slipper for mange begrænsninger, som de er blevet pålagt af den nuværende 4S. Man kan forvente flottere billeder alene ud fra den 18 procent forbedring, der er i opløsning, og ligeledes at billedhastigheden med al tydelighed bliver bedre. Vi testede iPhone 5 mod bl.a. iPhone 4S i en række populære 3D-titler, og det var tydeligt, at spillene faldt i én af to lejre. Visse opnåede nogen forbedring, mens hovedparten ikke føltes anderledes.

iPhone 5: Mød den nye A6-processor

Et eksempel er Grand Theft Auto 3, der faktisk overraskede i sin mangel på fremgang fra 4S til iPhone 5. Billedhastigheden er låst fast på 30 i sekundet, og begge udgaver kørte denne hastighed uden problemer. Samme princip gælder for Infinity Blade 2, der er låst til 30 FPS. I dette spil mærkede man til gengæld, at der ikke forekommer fald i framerate med den nye telefon. Det tyder på, at mange nuværende spil vil blive skruet op til 60 billeder i sekundet uden fald i ydeevne og skønhed.

Et andet eksempel er spillet Riptide GP, hvor man som bruger kan vælge, om man foretrækker høj billedhastighed eller pænere grafik. På iPhone 4S betyder pæn grafik, at spillet hakker og hoster, men dette irritationsmoment er helt fjernet på iPhone 5.

Læs hele anmeldelsen af iPhone 5 og se billeder af spilevnen her

Der er dog andre spil, især Modern Combat 3 og NOVA 3, der oplever markante forbedringer i spiloplevelsen. Modern Combat 3 ligner den gængse COD-oplevelse til konsollerne, men hvor spillet hakkede meget til iPhone 3GS og iPhone 4S, er det med en ny opdatering klippestabilt og meget, meget flottere. I netop dette spil har det den fordel, at touchcontrollen har en bedre responstid og derfor bidrager til selve gameplayet. Det er et vink med en vognstang om, at udviklerne får et bedre spil, hvis de integrerer den forbedrede billedhastighed med gameplayet.

NOVA 3 er et spil, der sandsynligvis bruger samme grafikmotor som Modern Combat 3, men hvor grafikken er markant tungere med flere effekter og komplekse miljøer. Selv på iPad 2 og iPhone 4S er spillet flot, men det har alligevel været for krads for spillet at hoppe ombord på den nye iPads Retina-skærm uden at brokke sig. Nok er opløsningen ikke den samme som på iPhone 5, men igen er det altså bemærkelsesværdigt, at spillet denne gang kan køre med 60 billeder i sekundet uden de mindste problemer.

Vores sidste testprodukt er Sky Gamblers: Air Supremacy og Temple Run, der viser et andet aspekt af iPhone 5: skærmstørrelsens betydning for spiloplevelsen. Disse spil er blandt de første til at understøtte 16:9, og selvom det i antal pixels kun er 18% mere, er det positivt, at udviklerne kan pakke en ny opdatering sammen på så kort tid efter iOS6's lancering. Det må også gerne gå stærkt, for de sorte bjælker, man vil se på iPhone 5 med de gamle spil i et strakt format, er ikke køn.

Læs Eurogamers dom over iPhone 5 her

Den generelle holdning til iPhone 4S er, at den var en lille opgradering, men ikke meget mere end det. Det er dog til trods for, at vi oplevede en enorm forbedring i regnekraft og ydeevne med telefonen i takt med, at udviklerne lærte den nye dual-core-processor at kende. Det gav faktisk 4-7 gange bedre grafik. Det er et vidnesbyrd om, at vores krav er blevet større og større, når løfterne om en fordobling i ydeevne på blot ét år virker skuffende: men når man sammenligner 4S med den nye iPhone 5, er der sket betydeligt indenfor styresystem, internetbrowsing og spil.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste i Forbrug
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen