Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Gensyn med verdenen der startede Half-Life - gratis spil

Amatørudviklere genskaber det banebrydende skydespil . Download Black Mesa gratis.

Alt imens spillere verden over tålmodigt afventer tredje kapitel i den populære skydespilserie Half-Life, har 40 amatørudviklere brugt tiden på at genskabe det oprindelige spil efter moderne forskrifter.

Black Mesa Source er således en opgraderet version af den revolutionerende pc-original, Half-Life, der ved sin udgivelse tilbage i 1998 rystede genren for altid. Den audiovisuelle præsentation har fået sig en gevaldig overhaling, ligesom udvalgte dele af spillet er delvist modificeret eller fjernet helt. For det meste, dog, holder Black Mesa Source sig religiøst til originalmaterialet, og det vil glæde fans, der kan se frem til at (gen)opleve en af vor tids største sci-fi-spilklassikere.

Læs også: Black Mesa Source Video

Half-Life fortæller historien om den karismatiske, tavse fysiker Gordon Freeman, der uheldigvis bliver hovedperson i et fejlslagent eksperiment foretaget på den tophemmelige militærbase Black Mesa, hvorfra nyfortolkningen har sit navn. Et højteknologisk inferno udspiller sig herefter, som Gordon slynges frem og tilbage mellem paralleldimensioner og infernalske bæster begynder at udvandre fra disse. En kamp for overlevelse er begyndt.

Black Mesa Source nåede at være otte år undervejs inden udgivelsen tidligere på ugen. En marathon-præstation uden sidestykke, selv for store spilfirmaer, der dog sjældent tjener slutproduktet, men snarere antyder en problemplaget udviklingsproces. I flere omgange blev der da også meldt om interne stridigheder udviklerne imellem, angiveligt fordi visse personer så spillet som en måde hvorpå at kunne tjene egne interesser snarere end at få færdiggjort og sendt et godt produkt på markedet.

Se også: Half-Life: Black Mesa får Greenlight fra Valve

Derudover ulmede en konstant frygt for, at de oprindelige Half-Life-bagmænd, amerikanske Valve Corporation, havde intentioner om at slå ned på projektet, hvis det risikerede at have negativ kommerciel indflydelse på egne Half-Life-udgivelser. En teori, der endegyldigt blev skudt ned i sidste måned, da Black Mesa Source, med Valve som udgiver, blev annonceret på vej til den digitale distributionstjeneste Steam.

Så længe behøver du heldigvis ikke at vente, for Black Mesa Source kan hentes kvit og frit fra udviklernes egen hjemmeside allerede i dag. ”Wake up, Mr. Freeman”, som det bliver sagt af seriens ikoniske antagonist G-Man synes passende i denne sammenhæng.

Læs også: Download Black Mesa Source

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen