Dansk spilindustri i fremgang

Omsætningen stiger markant melder Producentforeningen

Producentforeningen afslører positive nøgletal for den danske spilindustri. Subway Surfers er blandt andet udviklet i Danmark.
Producentforeningen afslører positive nøgletal for den danske spilindustri. Subway Surfers er blandt andet udviklet i Danmark.

Der er fuld fart på den danske spilindustri, det afslører de seneste nøgletal fra branche- organisationen for producenter af film, tv og computerspil, Producentforeningen.

På alle fronter er der fremgang at spore, det være sig antallet af virksomheder og ansatte, der beskæftiger sig med spiludvikling, såvel som den totale omsætning, der på bare få år er steget med 59 procent, så der i dag omsættes for 598 millioner kroner årligt.

Se også: Pokémon: Små tegneserier lavet af fans

Rapporten tegner et billede af en dansk spilindustri, hvor der kommer stadig flere til bordet, alene 20 nye virksomheder i det forgange år, men hvor størstedelen af omsætningen fortsat koncentrerer sig omkring få større foretagender, herunder IO Interactive (Hitman Absolution), Kiloo Games (Subway Surfers) og Moviestar Planet.

- Mere end en fordobling af antallet af virksomheder på blot fire år viser, at der er en sprudlende iværksætterånd blandt udviklere af computerspil, lyder det fra Klaus Hansen, der er direktør i Producentforeningen.

Se også: Hovsa – vi har gennemført AC4. Se hvordan

- Og det viser, at branchen har formået at omstille sig midt i en finansiel krise. Virksomhederne producerer alle typer spil, og tallene viser, at der er fokus på at drive en rentabel virksomhed.

Tallene afslører også, hvor effektive danske spilvirksomheder er, når det gælder eksport af deres produkter. Den samlede eksport holdt op mod antallet af fuldtidsansatte i industrien viser således, at hver ansat i gennemsnit eksporterer for 570.000 kroner årligt.

Se også: Ups! Fræk sangtekst sniger sig under Nintendos radar

Ifølge Producentforeningen vil en styrket spilstøtteordning være med til at udløse det enorme potentiale, der fortsat lurer i dansk spilindustri, så det vil de kæmpe for over de næste år. Viljen blandt danske spiludviklere er absolut til at få øje på, men når kapitalen mangler, bliver man nødt til at søge alternative og mere usikre finansieringsmuligheder, såsom via crowdfunding-portalen Kickstarter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere