'Call of Duty: Ghosts' har ramt butikkerne

Det kan godt være at Grand Theft Auto 5 har sat alle rekorderne, men Activision tror, at deres seneste Call of Duty-udgivelse alligevel sejrer

Hunden Riley er en af de nye 'stjerner' i Call of Duty: Ghosts. (Foto: Activision/AP)
Hunden Riley er en af de nye 'stjerner' i Call of Duty: Ghosts. (Foto: Activision/AP)

Det har været Grand Theft Auto 5 og alle de andre i dette efterår. Det dyre og voldsomt roste spil har slået stort set alle salgsrekorder, hvor man blandt andet overgik Call of Duty: Black Ops' rekord for største omsætning inden for 24 timer.

Folkene bag Call of Duty-serien, Activision, har dog ikke til hensigt at lade kollegaerne fra Rockstar rende med det hele. I nat udkom 'Call of Duty: Ghosts' under stor opmærksomhed rundt om i verden, hvor der, nøjagtigt som for Grand Theft Auto 5, blev holdt midnatsåbents i udvalgte butikker og holdt lanceringsfester.

Blandt andet i O2 i London, hvor en stribe kendisser var sat stævne for at deltage i en multiplayerdyst.

Forventningerne i kølvandet på spillet har været tårnhøje, og Activision har ikke lagt skjul på, at man vil overgå Rockstar.

- Tillykke til folkene hos Rockstar. Vi ser frem til at hente rekorden tilbage inden næste GTA-udgivelse, lød det kækt fra Acitivisions senior brand manager i Storbritannien, Kevin Flynn, til MCV, for to uger siden.

GTA giver baghjul
Sejr i forhold til Grand Theft Auto 5 kommer dog næppe på den korte bane. I hvert fald har antallet af forudbestillinger ikke helt matchet forventningerne. Det har således ikke kunnet matche den rekord, som forgængeren satte i 2012 og dermed heller ikke den nye rekord sat af Grand Theft Auto 5.

Forklaringen fra Activision har været, at der hos fans af serien er usikkerhed om, hvilken platform man skal købe spillet til. Det kommer således også til de nye konsoller, Xbox One og PlayStation 4, og det kan meget vel have fået nogle til at vente med at investere i spillet.

Andre udgivere har opgivet samme årsag til lidt lavere salgstal på spiltitler, der også kommer til de nye konsoller.

Call of Duty: Ghosts er det nye i Call of Duty-serien, der netop har fejret ti års jubilæum. (Foto: Activision/AP) Vagthund Ti ting du ikke vidste om Call of Duty

Ser man isoleret på forudbestillinger af spil til Xbox One og PlayStation 4, så topper 'Call of Duty: Ghosts' lige nu ranglisten i USA med samlet over 600.000 forudbestillinger.

Allerede nu koger de sociale medier over med kommentarer og bemærkninger til spillet, og man kan blandt andet hoppe med på bølgen på Twitter.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere