Kast med højhuse i nyt brætspil

Vi anmelder King of Tokyo, et spil for papskubbere

Kast en terning, kast et højhus, kast en kæmpeabe - kast med alt og alle og bliv King of Tokyo!
Kast en terning, kast et højhus, kast en kæmpeabe - kast med alt og alle og bliv King of Tokyo!

Antal stjerner:

Slå terninger - smadr alle andre - og vær den sidste spiller tilbage. En simpel formular for et simpelt spil, men stadig et hit der bliver hevet frem når venner og familie kommer forbi. Spillet er inspireret af Yatzy, men nu er du et monster der forsøger at ødelægge

Tokyo på den mest imponerende måde mens du slås med alle andre. Men hvad er det der er dragende ved et så simpelt spil? Sæt jer sammen 2-6 øgler, aber og rumkaniner, og kæmp om Tokyo hvis I tømmer lommerne og samler 335,00 kroner sammen og bruger dem i Fantask.

Det er overraskende simpelt at være et monster der skal destruere Tokyo: slå seks terninger, vælg to gange hvilke du vil slå om, og gør det terningerne viser. Det kan fx være tallene 1, 2 eller 3, hvor tre ens tal giver en tilsvarende mængde point, og dermed skal man satse sine terninger da kun en eller to ens ikke giver noget som helst.

Tør du gemme to 3'ere og håbe du slår den sidste, eller skal de bare slås om? Det kræver 20 point at vinde, men hvem gider have point når man bare kan smadre alle andre?

Elsker du også brætpil – se med her

For hver klo du slår giver du én i skade, men her er det ikke ligegyldigt om du står inde i Tokyo eller udenfor: der er altid mindst én spiller i Tokyo, og hans klør slår alle andre monstre når han angriber. Det er dog farligt at stå i Tokyo, for alle spillerne udenfor Tokyo kan kun angribe ham, så han får en del prygl. Man kan derfor vælge at flygte fra Tokyo når man angribes, og lade et andet monster tage ens plads, men så går man glip af de to point hver runde det giver at være standhaftig og blive i byen.

Alle monstre starter med 10 liv, og hvis du bliver banket ned på 0 er du ude af spillet. Hvis du begynder at nå kritisk ned i liv kan man slå hjerter for at heale, et privilegium der dog er forbeholdt monstre udenfor Tokyo. Der er ensomt i storbyen, men der er så dejlig mange civile at spise.

Her er vores første PS4 spilanmeldelse

Det lyder jo meget enkelt, nærmest for simpelt til at retfærdiggøre pladsen på den vel fyldte reolhylde. Den skarpe læser har bemærket at der stadig er én side på terningen vi ikke har gennemgået, og det er fuldstændig korrekt. Godt set. Den sidste side giver dig energi i form af små, grønne plastikklumper, og denne energi fyrer du af i slutningen af din tur på at gøre dit monster større, stærkere og farligere, med andre ord: specielle evner der bryder reglerne.

Der er en tyk stak kort med lækker tegneseriegrafik og en lille bid tekst der beskriver den mutation eller evne dit monster får, hvilket er alt fra at du bliver kødæder så du får liv af at slå andre, du får vinger så du kan flyve udenfor fare, eller du opdager du kommer fra Planet X så du kan se ind i fremtiden og give de andre futuristiske håndmadder.

Se flere billeder af King of Tokyo her

Disse kort er essentielle for de spilmekanikker der hæver King of Tokyo over andre simple kortspil. Når man sidder og udtænker komboer hvor kortene spiller sammen på fascinerende måder, kan man tydeligt mærke at designeren Richard Garfield tilbage i starthalvfemserne lavede et lille spil kaldet Magic: The Gathering. Spillet her er dog grundlæggende så enkelt at forstå at også børn sagtens kan slås med, og så er det jo en stor fordel at spillet er udgivet med dansk korttekst.

Lyder det hele lidt for simpelt? Tænker du: 'Jamen jeg vil da have mere tema, jeg vil ikke blot være en anonym papplade i en stor, grum verden.' Intet problem, for der er allerede er udkommet to små udvidelser. Den første, Power Up! tilføjer spillet en ny, lækker mekanik, hvor hvert monster får sine egne, unikke kort. Pludselig kan det mærkes om man er et rumvæsen der har adgang til højteknologiske våben, eller om man er et søuhyre der har sin egen, private kult der kan ofres til skumle formål.

Disse kort styrker følelsen af at være et unikt monster, og samtidig styrker de bestemte strategier for de enkelte monstre. Kæmpeaben The King skal naturligvis ind i Tokyo og hænge i højhuse, så alle hans kort handler om at indtage og holde Tokyo. Robotdragen derimod er en krigsmaskine med alverdens mekaniske forbedringer, mens det er svære at afgøre præcis hvad Cyber-Kaninen laver med sine kæmpegulerødder og elektriske sværd.

Se video: Se Eurogamers gennemgang af sidste generations bedste spil

Pumpkin Jack og Boogey Woogey entrer scenen i den helt nye udvidelse, Halloween, der også indeholder alternative terninger holdt i et tematisk orange, og kostumekort så dine monstre kan klæde sig ud som spøgelser og cheerleaders. De to nye monstre kommer naturligvis med deres egne kort, hvor de har gaver af tvivlsom karakter med til de andre spillere. Trick or Treat?

King of Tokyo lyder ikke af meget, og du finder ingen dyb strategi eller svære valg. Derimod oplever du 20 minutters intens terningekast, der bliver til et af de bedste spil i sin genre når man inkluderer de unikke kort fra Power Up! Kast en terning, kast et højhus, kast en kæmpeabe - kast med alt og alle og bliv King of Tokyo!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere