Xbox har allerede solgt to millioner

Bill Gates kan godt begynde at trække på smilebåndet

To millioner Xbox One-konsoller solgt på 18 dage. (Foto: Eurogamer.dk)
To millioner Xbox One-konsoller solgt på 18 dage. (Foto: Eurogamer.dk)

Xbox One har solgt to millioner enheder i de 18 dage, der er gået siden konsollen udkom den 22. november, har Microsoft annonceret.

Konsollen kom på markedet i 13 lande, hvor Danmark sammen med resten af Norden desværre måtte se sig forbigået.

Xbox' talerør Larry 'Major Nelson' Hryb bekræftede, at de to millioner repræsenterer solgte konsoller, der er havnet i hænderne på kunder, og at det således ikke bare er et diffust tal for, hvor mange butikskæderne har stående på hylderne.

Læs også: Få adgang til det aflåste startområde North Yankton i GTA5

Indtil videre har salgssuccesen ført til over 83 millioner timers tid forbrugt på spil, TV og applikationer på konsollen siden dens udgivelse, 39 millioner Xbox One-achievements er indkasseret og den totale 'Gamerscore' på Xbox One, løber op i 595 millioner points.

Nelson kunne desuden berette, at da salget nåede sit højdepunkt, blev der bestilt over 1000 konsoller i minuttet på Amazon.com.

Læs også: Se de tænderskærende pinlige øjeblikke fra Minecon 2013

Pr. 1. december havde Playstation 4 solgt over 2.1 millioner enheder på verdensplan. Den udkom i Nordamerika den 15. november og solgte én million enheder på kun ét døgn.

Da den kom på gaden et par uger senere i Europa og Australien den 29. november, kunne der lægges 700.000 til det i forvejen imponerende salgstal.

Playstation 4 har invaderet 32 lande, 19 flere end det gør sig gældende for Xbox One.

Læs også: Og gud sagde, 'Lad der være Post Master'

Markedsanalytikere hos de store udgivere som EA forventer, at begge konsoller vil sælge over fem millioner enheder inden slutningen af regnskabsåret 2014.

Der er således lagt i kakkelovnen til en spændende fremtid for de to konsoller, hvor vi kun kan håbe, at den skærpede konkurrence presser begge firmaer til deres yderste.

0 kommentarer
Vis kommentarer