Femårig hacker Xbox Live

Hvem siger, at man skal være computerekspert for at finde et sikkerhedshul

Xbox, der sammen med PlayStation har en dominerende rolle inden for spilkonsoller, måtte lukke et sikkerhedshul fundet af en femårig. (Foto: AP)
Xbox, der sammen med PlayStation har en dominerende rolle inden for spilkonsoller, måtte lukke et sikkerhedshul fundet af en femårig. (Foto: AP)

Det er ikke usædvanligt, at store softwareudviklere løbende skal lukke sikkerhedshuller i deres systemer. Det hører dog til de absolutte sjældenheder, at de lukker huller fundet af femårige.

Det er dog ikke desto mindre, hvad Microsoft måtte til efter at femårige Kristoffer Wilhelm von Hassel fra San Diego-forstaden Ocean Beach i Californien formåede at hacke sig ind på sin fars Xbox Live-konto.

Ifølge ABC10 opdagede hans forældre lige efter jul, at han var logget ind på faderens konto og spillede spil, som han ikke måtte.

Knægten havde fundet en bagdør i systemet. En ganske simpel af slagsen. Da han ikke kendte faderens adgangskode, så tastede han forkert, og da systemet så bad om en verifikationskode, så tastede han bare et antal gange på mellemrumstasten i stedet. Så var der åbnet op.

Se også: Xbox One endelig på vej til Danmark

Ifølge Tech Worm kan sikkerhedshullet være lavet helt bevidst af de Xbox Lives egne folk, der har lavet bagdøren for at spare tid i udviklingsfasen. Det skulle så bare have været lukket igen efter endt arbejde.

Kristoffer Von Hassel og hans far, Robert Davies, der selv arbejder med it, lod deres opdagelse gå videre til Microsoft, der straks lukkede hullet.

Som tak for hjælpen fik drengen fire spil, et gavekort og et års abonnement til Xbox Live. Oven i også en plads på Microsofts officielle liste over folk, der har hjulpet selskabet med at finde og lukke sikkerhedshuller.

Ifølge Robert Davies er det ikke første gang, at hans søn finder måder at omgå sikkerhedssystemer på, så måske bør Microsoft allerede nu overveje at give drengen et studiejob ...

0 kommentarer
Vis kommentarer