Medarbejdere forkæles med PlayStation og bordfodbold

Finanskrisen er tilsyneladende ved at slippe sit tag i mange små og mellemstore danske virksomheder

PlayStation er blevet populært indkøb til medarbejderne i små og mellemstore virksomheder. (Foto: AP)
PlayStation er blevet populært indkøb til medarbejderne i små og mellemstore virksomheder. (Foto: AP)

Det er ikke nye kontormøbler, der står øverst på indkøbssedlen, når der skal investeres i medarbejdernes trivsel rundt om i små og mellemstore danske virksomheder. I hvert fald ikke hvis man skal tro Lomax, der sælger kontorudstyr til over 40.000 danske virksomheder.

I stedet handles der i stigende grad produkter såsom PlayStation og bordfodbold. I første kvartal steg antallet af underholdningsprodukter således med 20 procent. Og tendensen ser ud til at fortsætte, lyder det fra Lomax.

- Vi kan tydeligt mærke, at krisen er ved at lette, og at virksomhederne igen har fokus på, at det skal være sjovt at være på arbejdspladsen, siger Michael Lerche, administrerende direktør i Lomax.

I kølvandet på finanskrisen fokuserede virksomhederne i højere grad på de mest nødvendige produkter.

- Det er klart, at kæmper virksomheden for at overleve, er det ikke nye kontormøbler eller massagestole, der står øverst på ønskelisten, forklarer Michael Lerche.

Sjov og sundhed
Nu vejrer mange virksomheder til gengæld morgenluft, for der er igen fokus på medarbejderpleje.

- Tendensen er, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Kontoret skal ikke bare være et sted, du opholder dig på fra 9-16. Det skal være et sted, som får dig til at føle dig godt tilpas, hvor du kan lade op i pauserne, og som også gerne får smilet og legebarnet frem, siger Michael Lerche med henvisning til fodboldborde, dartskiver og Playstations, der i øjeblikket ryger afsted til virksomhederne.

Ud over det rene underholdning, så er efterspørgslen af motionscykler også stor og det samme er el-cykler.

- Det vidner om, at virksomhederne prioriterer medarbejdernes sundhed, og gerne vil gøre det lettere at holde sig i form. Det kommer i sidste ende virksomheden til gode i form af gladere medarbejdere, siger Michael Lerche.

Hvilke underholdningsprodukter ville du gerne se din arbejdsplads investere i? Del din ønskeseddel i kommentarfeltet

0 kommentarer
Vis kommentarer