Høsten slår fejl for Farmville-skabere

Zynga taber millioner og forudser fortsatte milliontab

Mark Pincus, der grundlagde Zynga, mister endnu mere indflydelse i selskabet samtidig med at der er præsenteret et elendigt regnskab. (Foto: AP)
Mark Pincus, der grundlagde Zynga, mister endnu mere indflydelse i selskabet samtidig med at der er præsenteret et elendigt regnskab. (Foto: AP)

Engang, for ikke så længe siden, var Zynga blandt de mest ombejlede it-selskaber i verden. Spiludvikleren havde taget verden med storm med spil som Farmville og bejlerne til selskabet stod i kø.

Nu skranter selskabet, der købte flittigt op og ekspanderede forretningen frem til sommeren 2013, hvor det begyndte at gå den anden vej. I juni meddelte selskabet, at der skulle fyres over 500 medarbejdere.

Og nedturen fortsætter.

I sidste uge kom kvartalsregnskabet med blodrøde tal. Helt konkret et minus på 61 millioner dollar, hvilket står i skærende kontrast til det plus på 4,1 million dollar, som selskabet præsenterede for første kvartal af 2013.

Antallet af daglige, aktive brugere ligger på 28 millioner mod 53 millioner på samme tid sidste år. Næsten en halvering.

Mere tab forude
Mark Pincus, der grundlagde Zynga, mistede jobbet som direktør i juli sidste år, mister nu også jobbet som øverste produktchef og fortsætter alene som bestyrelsesformand.

I dag tegnes selskabet af administrerende direktør Don Mattrick, der har en fortid i Microsofts Xbox-division.

Han er optimist trods det sløje regnskab.

- Vi har et solidt fundament for 2014 og tror på, at vi er på vej mod et år med vækst, siger han i en pressemeddelelse.

Der forventes dog ikke desto mindre også et tab på mellem 65 og 75 millioner dollar i andet kvartal.

Zynga har, udover at fyre medarbejdere, også løbende valgt at droppe flere spiltitler. Nogle af dem med relativt kort varsel. Samtidig har man forsøgt sig med et stort opkøb af NaturalMotion,der står bag mobilspil-succeser som 'CSR Racing' og 'Clumsy Ninja', for ikke mindre end tre milliarder kroner. Et opkøb, som skulle fremtidssikre Zynga.

Se også: Zynga køber redningsplan til tre milliarder kroner

0 kommentarer
Vis kommentarer