Så fedt er det nye Mario 3D World

Super Mario 3D World-anmeldelse: Her er grunden til, at du skal købe en Wii U på stedet

Det er denne følelse, spillet frem for alt formidler. Et nyt eventyr forude. (Screenshot: Eurogamer.dk)
Det er denne følelse, spillet frem for alt formidler. Et nyt eventyr forude. (Screenshot: Eurogamer.dk)

Antal stjerner:

Hvad er din bedømmelse?
Tak - Du har givet

Du har måske også tænkt tanken, om Nintendos darling numero uno har det lidt for let og får lidt for meget serveret helt gratis med ekstra kødboller på nostalgiens forgyldte spaghettitallerken.

Mario er programmeret med en digital sølvske solidt plantet et vist sted, og man kunne forledes til at tro, at hans royale status i spilverdenen giver ham frit lejde til at optræde i spil, som i bund og grund ikke afviger særlig meget fra hans allerførste 8-bit-eventyr.

Hvor mange sagesløse svampe og skildpadder kan manden trampe på, før nogen ringer til myndighederne og får det stoppet? Og kan hende Peach ikke snart indse, at ham Bowser er en skidt fyr, man ikke skal tage på date med i tide og utide?

Læs også: Eurogamer pakker Xbox One ud

Vi kan dog ikke holde den falske spænding kørende særlig længe, for spillet skal ikke bruge mange sekunder på at gøre vores frygt til skamme.

Super Mario 3D World er ikke et spil, som vi kender det. Det er en legeplads, og man finder allerede nu undertegnede siddende permanent plantet i sandkassen med et enormt smil på læberne.

Det er efterhånden kun Nintendo, der kan strikke et 3D-platformsspil af denne kaliber sammen, og det er svært at forestille sig andre udviklere, der er skråsikre nok i genren til at give os et spil, der er så fragmenteret og alligevel så logisk sammenhængende.

Hvem andre end Mario kan ride på ryggen af en dinosaurus i et vandland det ene øjeblik for derefter at hoppe rundt på et tårn, der kun består af kager det næste? Og hvem andre tør give os et så gennemgribende hyperpositivt univers i en tid, hvor alle blockbusterspillene handler om blod, eksplosioner, ensporet machismo og tænders gnidsel?

Men hvis vinteren, økonomien, arbejdet eller kærlighedslivet er ved at få dig ned med nakken, så er denne eksplosion af fest og farver kuren.

Læs også: Julefest for gamere i Øksnehallen

Det er lidt synd, at spillet på overfladen ligner en hel del af Nintendos lidt for overvældende udbud af eventyr, som vores allesammens korpulente blikkenslager har været stjernen i.

New Super Mario Bros. og Super Mario 3D Land var ikke dårlige spil, men de nåede ikke helt samme højder som Super Mario World, Super Mario 64, og Super Mario Galaxy gjorde det før dem.

Og nej, det har historisk set heller ikke været hvert eneste Mario-spil, der har været nærmest fejlfrit (vi kigger på dig, Super Mario Sunshine), men vi forventer meget fra Nintendos største serie, og skinnet bedrager hos Super Mario 3D World.

Det ligner jo en opskaleret version af 3D Land, som er en yderst solid, men ikke helt så bemærkelsesværdig titel som det sublime Galaxy.

Måske er Nintendos problem, at de tog Mario helt ud i sin yderste potens. Helt derud, hvor drømme blev til virkelighed og alt kunne lade sig gøre. Og når drømmene er opfyldt, hvor kan man så gå hen?

Læs også: Rayman Legends hopper sig vej til next-gen til februar

Heldigvis er teamet hos Nintendo EAD Tokyo ægte mirakelmagere, og 3D World er måske i virkeligheden det bedste valg, de kunne tage lige nu.

Spillet hiver Mario ned i mere kendte rammer, som man nemt kunne kalde en 3D-version af hans 2D-eventyr, der søger at kombinere magien fra Super Mario World med multiplayerkaoset fra New Super Mario Bros.

Som i Super Mario Bros. 2 kan du vælge mellem fire figurer med lidt forskellige egenskaber, nemlig Mario, Luigi, Peach og Toad, som alle dog får et klassisk sæt værktøjer at arbejde med i form af powerups.

Men vanviddet og alle erfaringerne fra Galaxy lurer lige under overfladen, alt sammen i en HD-indpakning, der burde kunne sætte Wii U-kritikerne til vægs. Og så kører det bundsolid 60 fps, hvilket giver det en perfekt, glidende kvalitet, hvis effekt ikke må undervurderes.

Tro os i øvrigt, når vi siger bundsolid, for vores søstersite Digital Foundry har testet det og fundet ud af, at spillet slet ikke dropper en eneste frame, uanset hvor mange skildpaddeskjolde, der fiser rundt og skaber ravage samtidig.

Det er virkelig solidt håndværk. 3D World er ganske enkelt et ualmindeligt flot spil i en ufatteligt selvsikker grafisk 'streg', der efter min bedste overbevisning vil gøre det til et af de få 3D-spil, som også kan imponere om ti år. Det er tidløst, som klassisk animation. Intet mindre.

Læs resten af anmeldelsen her

0 kommentarer
Vis kommentarer