Nyt Battlefield er politi og røvere

Bare rolig, folk dør stadig i hobetal

Vi har spillet en lille time med de to spiltyper Heist og Blood Money. (Foto fra eurogamer.dk)
Vi har spillet en lille time med de to spiltyper Heist og Blood Money. (Foto fra eurogamer.dk)

Da spilstudiet Visceral blev bedt om at lave et nyt Battlefield tænkte de, at det ikke ligefrem var fordi spilverdenen manglede endnu et spil om moderne krigsførelse. Hvad nu hvis man kunne lave et Battlefield, der handlede om politi og røvere, hvor tonen ikke helt var så seriøs?

Se os spille Battlefield: Hardline i denne video

Inspirationen kom fra f.eks film som Heat. I stedet for anonyme slagmarker skulle spillet foregå steder, man som spiller ville genkende. Det skulle handle om kriminelle, der ikke som sådan vil overtage verden, men bare røve en bank eller to. Det skulle være et spil, hvor man kunne lave biljagter og udtale ordene: 'You have the right to remain silent!'.

Vi har ikke prøvet singleplayerdelen, men vi har spillet flere multiplayer modes - Heist og Blood Money - i det nye Battlefield.

Heist er en asymmetrisk spiltype, hvor de kriminelle skal forsøge at nå ind til to forskellige pengedepoter og derefter stikke af med pengene. Politiet skal selvfølgelig forsøge at stoppe dem.

Blood Money er i samme stil, men er til gengæld symmetrisk. Centralt på kortet er der et enkelt pengedepot. De kriminelle vil selvsagt stjæle pengene, mens politiet forsøger at konfiskere dem. Begge hold har armerede lastvogne stående klar til at køre pengene væk i, men disse lastbiler kan også blive røvet løbende af det modsatte hold.

I Blood Money er 'pengene' ikke bare en enkelt sæk, der skal stjæles. Man henter og transporterer en del af rovet i små bidder. På den måde bliver spiltypen til sådan en slags blanding mellem klassisk Capture The Flag og Battlefields typiske Conquest, hvor man angriber og forsvarer faste punkter i en kamp om at optjene flere point end modstanderne.

Kortet vi spillede på var en version af midtbyen i Los Angeles. Jeg er ikke bekendt med Los Angeles, så jeg kan ikke afgøre om det er en tro kopi, eller blot en arkitektur der minder om. Til gengæld opstår der hurtigt scenarier, hvor man virkeligt føler sig som en del af filmen Heat. Der er noget fantastisk over skyde med kraftige automatvåben på åben gade, mens man går i dækning bag parkerede biler og alting eksploderer omkring én. Store dele af banens elementer kan ødelægges og der er blandt andet en stor kran, der kan vælte ned i en bygning, og på den måde skabe en helt ny rute gennem kaosset.

Vi har fået gratis betanøgler til Battlefield: Hardline

Spillet ville ikke være Battlefield uden køretøjer, og der er en lang række biler af forskellige karakter, fra almindelige patruljevogne, over kraftige firehjulstrækkere til pansrede køretøjer med kanoner på taget. Man kan endda få lov til at køre motorcykel og flyve helikopter. Det typiske brede arsenal af våben, er også udvidet med en lang række gadgets. Deriblandt strømpistoler, gribekroge og zip lines.

0 kommentarer
Vis kommentarer