Thomas er Danmarks bedste Hearthstone-spiller

Og han er langt fra kort for hovedet

Vi interviewer Thomas 'CupCake' Glinski. (Foto fra eurogamer.dk)
Vi interviewer Thomas 'CupCake' Glinski. (Foto fra eurogamer.dk)

'Hearthstone: Heroes of Warcraft' har på under et år vokset sig til et kæmpe fænomen, og spilles nu som eSport i både selvstændige konkurrencer, men også til de store etablerede turneringer.

Hvis man kiggede godt efter, da Blizzard offentliggjorde stillingen efter sæson to, kunne man se en dansker i top fem. Udover æren betyder placeringen også, at han er inviteret til at kvalificere sig til verdensmesterskaberne i Hearthstone, som vil blive afholdt under den årlige BlizzCon.

Læs også: Stor guide - tips og tricks til Heartstone

Vi kontaktede ham for at få en snak om Hearthstone og BlizzCon-turneringen.

- Hvad hedder du, og hvad kan folk finde dig som in-game og evt.på Twitch eller YouTube etc.?

- Thomas Glinski, folk kan følge mig på facebook.com/followCupCake som er min gamle fanside. Streamer ikke pt., men når jeg gør, så vil jeg poste det der. Siden er lidt inaktiv, men det kan være jeg starter på at bruge den mere snart.

- Fortæl lidt om dig selv i det virkelige liv
- Jeg er 25 år gammel og har et, lidt mere end, fuldtidsjob som IT konsulent hos IBM. Udover dette er jeg kandidat i matematik med speciale i fejlrettende koder og kryptologi, og under uddannelsen havde jeg udelukkende eSport som "deltidsjob". Jeg bor i København med min kæreste og bruger meget tid med hende, familie og venner. Hearthstone spiller jeg primært, når hun ikke er hjemme, men vi spiller også til tider sammen - mest Arena, da hun også har interesse i spil.

- Hvad fik dig i gang med at spille Hearthstone?
Jeg har tidligere dyrket eSport - især Blizzards titler, og derfor gav det rigtig god mening for mig, at gå videre til Hearthstone. Spillet fangede mig med det samme, da jeg synes, det har en utrolig dybde, når man tænker på, hvor simpelt det ser ud udefra, og hvor relativt få kort der er. Desuden er det et spil, som man kan blive nogenlunde god til uden at skulle spille 10 timer om dagen.

Læs også: Corsair Vengeance 2100 - Anmeldelse

Det appellerer i høj grad til mig, da jeg har svært ved at spille computerspil 'casual', men ikke har tiden til at spille så meget, som da jeg var yngre.

Jeg elsker Shamans heropower, og synes hele overload konceptet, gør klassen mere interessant end mange andre

- Har du et yndlings-deck, og hvordan vil du beskrive din spillestil?
- Mit yndlings-deck er det som jeg spillede sidste sæson, en hjemmelavet tempo-shaman. Jeg har været virkelig glad for både Warlock og Shaman, lige fra spillet kom ud, og det har ikke ændret sig. Jeg elsker Shamans heropower, og synes hele overload konceptet, gør klassen mere interessant end mange andre. Det er svært at sige, hvad min spillestil er, men generelt spiller jeg mest det, folk ville kalde control. Tempo Shaman, Handlock og Midrange Druid er deck, jeg elsker at spille, mens ren aggro og OTK (one turn kill red.) decks som Miracle Rogue ikke siger mig så meget.

- Du er kvalificeret til at spille i de indledende runder til verdensmesterskabet i Hearthstone. Havde du en særlig strategi til at nå så langt?
- Udover at være god til spillet, så er det vigtigste skridt for at nå langt, at indse at RNG* spiller en mindre rolle, end man ofte beskylder det for. I starten følte jeg, at Hearthstone var super tilfældigt, men som man bliver bedre, indser man, at selvom spillet har et temmeligt stort RNG* element, så er det meget få spil, som man ikke kunne have vundet, hvis man havde spillet bedre. Hvis man spiller et godt deck og mulliganer* korrekt, så vil jeg påstå, at man taber MAKSIMALT (nok mindre) hvert 10. spil hovedsageligt på, at modstanderen var "heldigere". I ca. hvert andet spil ER modstanderen heldigere, men du vinder stadig, hvis du spiller korrekt, for ingen spiller Hearthstone tæt på fejlfrit. Det, at stoppe med at skyde skylden for ens tabte kampe på held, og i stedet analysere hvordan man kunne have spillet anderledes, og lade være med bare at acceptere sine tab, er det vigtigste skridt, hvis man går efter top 16.

Læs resten af inrterviewet med Danmarks bedste Heartstone spiller her.

Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Forbrug
Seneste i Forbrug
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen